Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 22 maj 2018

Maria i Siljansnäs säljer kläder till hela världen

Siljansnäs

Det tidigare snowboardproffset Maria Danielsson startade eget klädföretag på nätet – och fick kunder från hela världen. På sommaren reser hon även runt på landsbygden och säljer i sin ombyggda husvagn.

 Nu säljer Maria sina produkter på nätet – som pensionärer i Siljansnäs som älskar att sticka producerar!
Nu säljer Maria sina produkter på nätet – som pensionärer i Siljansnäs som älskar att sticka producerar!

Maria Danielsson startade eget klädföretag på nätet 2010, när hennes ena knä inte höll för att tävla längre.

Via anslagstavlor i byn Siljansnäs fick hon kontakt med kvinnor som stickar både tröjor, mössor och diverse unika kreationer som säljs via webbshopen. Och nu har hon kunder från hela världen, alltifrån USA till Schweiz.

Säljer både på Gotland och Västkusten

 Varje sommar öppnar Maria upp en tillfällig butik i sin ombyggda husvagn och åker runt på landsbygden.
Varje sommar öppnar Maria upp en tillfällig butik i sin ombyggda husvagn och åker runt på landsbygden.

Men även om nätbutiken är ett bra sätt att nå ut till folk som aldrig hade hittat hennes kläder annars, skulle hon inte klara sig utan att träffa sina kunder.

Läs också: Starta en egen webbshop i sommar

Varje sommar öppnar Maria Danielsson upp en tillfällig butik i sin ombyggda husvagn och åker runt på Västkusten och Gotland och säljer på välbesökta platser som surfcenter, restauranger och bagerier. Hon öppnar också en popup-butik i en gammal bensinmack i Siljansnäs någon gång per år.

E-handel öppnar dörrar

– E-handeln har öppnat upp helt nya dörrar att bo kvar och driva sin verksamhet från var som helst. Men jag ser också ett behov att komma ut i en butik och klämma, känna och prova plaggen. När jag får träffa folk personligen och visa produkterna själv säljer jag som bäst, berättar hon.

Läs också: Deras butik lockar tusentals till Skråmträsk

Landsbygdsbor handlar mest på nätet

  • Bland boende på landsbygden ökade de som handlar fler än tio gånger under en tremånadersperiod med 36 procent 2017 jämfört med året innan. För storstadsbor (exklusive Stockholm) är motsvarande ökning 23 procent och för Stockholm 21 procent.
  • Bland de som väljer bort att handla i utländska webbutiker uppger 41 procent av de som bor på landsbygden att de ”vill stödja lokala butiker” . I hela Sverige är motsvarande siffra 28 procent. 2017 slog den totala omsättningen för e-handeln rekord då svenskarna handlade varor, tjänster och resor för strax under 110 miljarder kronor.
  • Från 2016 till 2017 ökade den totala omsättningen för e-handeln med nio miljarder kronor. Det är en ökning med 45 procent sedan 2013.
  • Några av varorna som säljer bäst på nätet är kläder, skor och accessoarer, samt kropps- och hälsoprodukter.

Källa: Dibs rapport från 2017

Maria Danielsson

Ålder: 36 år.

Bor: Siljansnäs i Dalarna och Stockholm.

Gör: Driver webbutiken Deelicious.se, och är dessutom föreläsare, personlig tränare och projektledare.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen