Mest läst 2018: Svensk mat engagerar
Varifrån har maten sitt ursprung? Det vill många veta – vilket syns i årets mest populära artiklar och bloggar på Land.se.
Årets i särklass mest lästa text på Land.se finns på bloggen Jakten på den svenska maten, som skrivs av Anna Ross och Katarina Cumselius. Inlägget heter Var kommer maten ifrån? och handlar om att vi borde fråga mer om varifrån maten på restaurangmenyn kommer.
Ursprunget inte lika viktigt
Enligt bloggaren Katarina Cumselius är det sällan som kyparen själv vet ursprunget, vilket kan leda till en lite stel stämning. Hon tycker det är underligt att många av oss tittar noga på vinet på Systembolaget och på förpackningarna i affären för att ta reda på ursprungslandet, men sällan frågar om samma sak när man vi äter på restaurang.
Läs också: Stjärnkocken startar upprop för svenskt kött
Hamburgarnas innehåll engagerar
Flera andra populära artiklar på Land.se under 2018 visar att vi vill veta varifrån råvarorna kommer – och vi vill helst att det ska vara svenska råvaror. En artikel som har engagerat många läsare är Så bra är hamburgerkedjorna på att använda svensk mat – en genomgång som Land har gjort av råvarorna hos hamburgerjättarna Max, McDonalds, Sibylla och Burger King.
För lite svenskt i butikerna
Likaså är många intresserade av att läsa om varifrån grönsakerna och köttet i mataffärerna kommer. Importerade grönsakerna du ska sluta köpa nu och Citygross slopar policy – börjar sälja utländskt kött är två vällästa artiklar som fått många att uppröras över att inte mer inhemskt finns i butikerna.
Läs också: Nu lanseras Sveriges första klimatpanel
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.