Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 10 april 2019

Miljonöverskott från Landlotten till Bygdegårdarnas Riksförbund

För andra året i rad har Landlotten genererat ett överskott som går direkt till Bygdegårdarnas Riksförbunds arbete med en levande landsbygd.

 Jubel när checken på över en miljon kronor överräcktes av LRF Media till Bygdegårdarnas Riksförbund. Från vänster: Mikael Bergh, chef konsumentintäkter och analys LRF Media, Karin Fälldin, förbundschef Bygdegårdarnas Riksförbund, Per Lodenius, ordförande Bygdegårdarnas Riksförbund, Monica Eriksson, lotteriföreståndare Landlotten och Sofia Hamlund, marknadsansvarig LRF Media.
Jubel när checken på över en miljon kronor överräcktes av LRF Media till Bygdegårdarnas Riksförbund. Från vänster: Mikael Bergh, chef konsumentintäkter och analys LRF Media, Karin Fälldin, förbundschef Bygdegårdarnas Riksförbund, Per Lodenius, ordförande Bygdegårdarnas Riksförbund, Monica Eriksson, lotteriföreståndare Landlotten och Sofia Hamlund, marknadsansvarig LRF Media. FOTO: Malin Bondeson

Landlotten är landsbygdens egen skraplott. Den som köper lotten bidrar till Bygdegårdarnas Riksförbunds viktiga arbete med att vitalisera landsbygden.

På tisdagen fick förbundschef Karin Fälldin och förbundsordförande Per Lodenius ta emot checken med årets överskott på 1 242 101 kronor.

– Detta är pengar som går direkt ut i verksamheten. Vi använder dem till att investera i medlemmarnas bygdehus, ungdomsverksamhet, utemiljöer och digitalisering, säger Karin Fälldin.

Läs också: Överskott från Landlotten till tre lyckliga bygdegårdar

Överskott blev ny bioduk

Bygdegårdarnas riksförbund består av 1433 bygdegårdar i 24 distrikt. Förbundet har 200 000 enskilda medlemmar som på olika sätt deltar i bygdegårdarnas aktiviteter.

Pengarna från Landlotten delas ut på distriktsnivå och föreningsnivå. Så sent som i höstas fick tre utvalda bygdegårdar glädjande besked om en ny bioduk, bergvärme och en upplyst pulkabacke.

Lokala drömmar

– För en liten förening utan eget kapital gör pengarna från Landlotten stor skillnad. Vi vill att det ska synas att pengarna gör verklighet av lokala drömmar. Mindre investeringar är bara ett mejl och en fråga bort.

Större summor som ska användas på distriktsnivå delar förbundsstyrelsen ut som en utvecklingscheck.

 Bygdegårdarnas Riksförbund fyller 75 år i år.
Bygdegårdarnas Riksförbund fyller 75 år i år.

Firar 75-årsjubileum

Bygdegårdarnas Riksförbund fyller 75 år i år. Det kommer att firas med en jubileumsbok och fest på årets förbundsstämma i Värnamo där den första lokal som byggdes som bygdegård, Ås Förbundsgård, finns.

Huruvida förbundets jubileum kommer reflekteras i utdelningen av årets överskottspengar är inte klart ännu.

– Men vi är väldigt glada och tacksamma över Landlottens lojala köpargrupp som nu har möjliggjort ännu fler viktiga investeringar, säger Karin Fälldin.

Lotten kan antingen prenumereras på eller köpas hos ATG-ombud.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen