Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 5 mars 2018

Monica blev av med 80 kilo ost

När Monica Bondeson kom till sin gårdsbutik i Skrea i Falkenberg var alla lådor utdragna och kassan uppbruten. Under lördagsnatten hade inbrottstjuvarna fått med sig ungefär 80 kilo ost och 60 kilo kött.

– När man är liten slår sådant här väldigt hårt, suckar Monica.

Tillsammans med grannen som har mjölkkor driver Monica Bondeson den lilla gårdsbutiken Skrea ost sedan fem år tillbaka. Hon tillverkar själv det mesta av osten och hon står också i butiken tillsammans med grannbondens mamma.

I butiken fanns ost som hon gjort inför den kommande påskhelgen och en del lammkött och exklusivt fläsk från ullgris. När Monica Bondeson kom in i butiken på lördagsmorgonen var både skrivbordslådor och lådor i köksbänken utdragna och växelkassan uppbruten.

Läs också: Här stoppar ny teknik var tredje inbrott

Inte för privat bruk

– Det är ju helt bedrövligt. Vem stjäl såhär stora mängder ost och kött? Det kan ju inte vara för privat bruk. Jag hoppas att det inte ska finnas köpare till de här varorna, säger hon.

Förutom mat och pengar hade tjuvarna stulit en termometer, en ph-mätare och en dator som skriver ut etiketter.

– Tjuvarna verkar ha tagit god tid på sig. De har tittat överallt. Men jag förstår inte var de parkerat utan att bli upptäckta. Det är öppet och upplyst här.

Läs också: Ysta egen hårdost

Dålig sikt

Mellan gårdsbutiken, som ligger i ett ombyggt svinhus, och boningshuset ligger lagården och skymmer sikten.

Även om Monica Bondeson kan få ut en del på försäkringen tror hon att det kommer att bli en rejäl smäll.

– Jag vet inte om jag får ersättning för försäljningspriset eller produktionspriset. Självrisken blir också en smäll. Nu måste jag börja bygga upp det här igen.

Säkrat spår

I en del av det gamla svinhuset hittade hon en cigarettändare som hon gett till polisen.

– Jag vet inte om polisen någonsin kommer hitta något. Men om de kunde ta ett DNA-test på tändaren vore det kanon, säger Monica Bondeson.

Läs också: Tre inbrott på tre år – då kom byborna till undsättning

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen