Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 24 januari 2018

Nattstopp ska öka tryggheten i Örebro

Välj själv var du vill kliva av bussen. Snart blir det verklighet för bussresenärer i Örebro.

FOTO: Roland Magnusson

Från och med i sommar går det att kliva av mitt emellan hållplatserna i Örebro. Den nya möjligheten gäller på kvällstid och har införts för att resenärerna ska känna sig trygga hela vägen hem.

”Otäckt vistas utomhus”

– Många, framförallt kvinnor, upplever att det är otäckt att vistas utomhus på nätterna. Om vi kan underlätta för dem genom att stanna bussen närmare deras hem vill vi prova det. Vårt mål är att bussen ska vara ett alternativ för alla, när som helst på dygnet, säger Mats Gunnarsson.

Läs också: Reflexsnurror hjälper resenärer att komma med bussen

Kan införas i hela länet

Nattstopp gäller för den som reser ensam med Länstrafiken i Örebro mellan klockan 21 och 04. Resenärer frågar redan vid påstigning om det är möjligt att bli avsläppt på önskad plats. Föraren gör då en bedömning om det är lämpligt att stanna på den valda platsen, med tanke på trafiksäkerheten.

Möjligheten till nattstopp är ett försök på 18 månader med start i juni. Om det faller väl ut kan det införas permanent i hela Örebro län.

Läs också: Här blir bussen gratis för alla

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen