Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 10 januari 2018

Nu blir Ikeas kycklingproduktion hållbar

Kycklingproduktionen blir först ut när Ikea nu hårdsatsar på ett globalt program för ett hållbart jordbruk.

Ikea Food Services lanserar nu det första delprogrammet i företagets arbete för ett mer hållbart jordbruk, Better Chicken. Programmet har inriktning på kycklingproduktion och är första delen i Ikeas globala Food Better-program, med målet att uppnå ett mer hållbart jordbruk.

I Better Chicken ingår ett antal krav för hållbar kycklingproduktion i hela leveranskedjan av livsmedel, utifrån såväl djurvälfärd som folkhälsa och miljöpåverkan ned på gårdsnivå.

Läs också: Ikea-namn inspirerar amerikanska föräldrar

Införs i två steg

Programmet innefattar målet att se till att slaktkycklingar föds upp med rätt utrymme, belysning, berikning och att raser väljs som har god hälsa. Utöver det ska företaget arbeta för en ansvarsfull antibiotikaanvändning, samt med miljöfrågor som avskogning och gödselföroreningar.

Programmet införs i två steg, med en deadline där vissa kriterier ska vara uppfyllda 2020 och fullständig efterlevnad 2025.

– Efter två års forskning och utveckling är jag väldigt glad över att vi nu kan presentera vårt Better Chicken-program, det första av våra hållbara jordbruksalternativ för lantbruksdjur, som visar vårt engagemang för att driva på förändringar inom livsmedelsindustrin, säger Jacqueline Macalister, hälso- och hållbarhetschef på Ikea Food Service, i ett uttalande.

Hela Ikea Food Better-programmen syftar till att sätta upp minimikrav för alla djur som används, kyckling, värphönor, gris, lax, kött- och mjölkdjur senast år 2025.

Läs också: Kamprads nya satsning: Träningsläger för nya bolag i Älmhult

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen