Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 6 maj 2016

Nu kärleksbombas Nanas hyllning till svenska bönder

”Vaknade ensam i vår stora säng kl 5 i morse, då hade min käre make redan varit i farten över en timme.” Så skriver Nana Bäckström Johansson i ett inlägg på Facebook. Nu hyllas det av tusentals.

Bild 1/3
Bild 2/3
Bild 3/3

Det var den andra maj som Nana skrev sitt uppmärksammade inlägg på Facebook. I texten beskriver hon på ett personligt och kärleksfullt sätt en bondes tuffa tillvaro.

– Jag skrev inlägget för att visa hur stor respekt jag känner för min man och för det arbete och slit han gör. Jag är otroligt stolt över honom och över att få vara hans fru, säger hon.

Hyllning till älskade maken

Gården i Nossebro som Nana och hennes man bor på och driver sedan fem år har funnits i makens släkt i sex generationer. Något som Nana känner respekt och ansvar för.

– Det jag skrev var först och främst en hyllning till min älskade make och livskamrat. Men jag tänker också ofta på att vi kämpar för att jorden vi brukar och djuren vi föder upp ska få finnas kvar även i framtiden.

Förvånad över reaktionen

Nanas inlägg har fått stor uppmärksamhet i sociala medier och har delats över 5 600 gånger på Facebook. Något hon knappast hade räknat med.

– Jag är oerhört förvånad över reaktionerna men visst är det roligt att mina privata tankar kan ha så stor påverkan på så många människor.

Långt från nio till fem-jobb

Nana och henne man arbetar i en tuff bransch och arbetet de utför har visat sig engagera många svenskar. Att odla spannmål och föda upp tjurar är knappast ett nio till fem jobb.

– Reaktionerna på mitt inlägg visar att det svenska folket verkligen har vaknat i frågan om det livsviktiga arbetet de svenska bönderna utför, säger Nana.

Här kan du läsa Nanas uppmärksammade inlägg:

NYNANA

NANAXXX

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen