Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 31 mars 2017

Nu släpps hönorna ut igen – ägg lagom till påsk

Sedan i november förra året har höns i Sverige inte fått gå ute på grund av risk för fågelinfluensa. Men nu släpps hönsen äntligen ut!

Nu är skyddsnivån för hönsen i Sverige sänkt och de fram tills nu instängda hönsen får gå ute igen. Jordbruksverket bedömer att risken för smitta är lägre än tidigare och hönsen släpps ut.

– Det är ett glädjande besked för alla äggproducenter som har utehöns. Även om det aldrig har funnits någon risk för människor att smittas genom att äta ägg eller kyckling så har risken för att hönsen ska smittas varit förhöjd, säger Astrid Lovén Persson, verksamhetsledare på Svenska Ägg, i ett pressmeddelande.

Alla svenska äggproducenter har hållit hönsen inomhus sedan den 21 november men nu kan hönsen släppas ut, inte bara till glädje för hönsen och äggproducenterna utan även alla som gillar ägg – kanske blir det ägg från utegående höns till påsk?

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen