Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 17 november 2015

Ny app ska sammanföra svenskar och flyktingar

Nu lanseras den nya appen "Welcome!", en digital mötesplats för flyktingar och svenskar. Idén är att sänka ribban för att engagera sig och göra något lite.

I början av december lanseras appen ”Welcome!” som ska underlätta för flyktingar och svenskar att mötas, skriver Dagens Media.

Det är en rad privatpersoner med kunskap om app-uveckling, programmering och marknadsföring som har skapat appen som är tänkt att fungera som en digital mötesplats. Här ska nyanlända flyktingars behov enkelt matchas med svenskars vilja att hjälpa.

– Vi märkte att det fanns många som ville hjälpa till, men som inte visste hur. Vi tänkte då att vi ville skapa en mötesplats som underlättar för vanligt folk att hjälpa till med den tid och de resurser de har, säger Emma Rosman, en av initiativtagarna till appen till Dagens Media.

Idén är att sänka ribban för att engagera sig och göra något lite. Den som vill hjälpa till kan lägga upp aktiviteter och svara på förfrågningar från människor i behov.

Telenor har valt att sponsra ”Welcome” genom att alla som har ett Telenor-abonnemang ska kunna gå in gratis på sajten.

– De flesta flyktingar som kommer hit har ju en smartphone men har inte råd med surf och då är detta superbra. Men vi för också diskussioner med de andra mobiloperatörerna och hoppas att de ska vilja hjälpa oss också.

Appen ”Welcome!” kommer att finnas som en hemsida och som en app till iPhone och Android

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen