Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 22 augusti 2017

Ny skola inför krav på skoluniform

Nästa höst öppnar en ny grundskola i Karlstad, bland annat med fokus på gott uppförande.

Skolan inför ett poängsystem för ordning och reda och obligatorisk skoluniform.

FOTO: Istock

Nordic International School är en skola med internationellt fokus som nyligen fått tillstånd att starta en ny skola i Karlstad för elever i årskurs 4-9.

På skolan kommer kraven på ordning och reda vara höga och man kommer att belöna och uppmuntra gott uppförande. Dessutom inför obligatoriskt krav på skoluniform.

– Våra elever följer en klädkod vilket innebär att vi tillhandahåller kläder de använder i skolan. Vi vill på så sätt förstärka känslan av en internationell skola. Vidare har vi så kallade hus-system där eleverna tillsammans tävlar om poäng för ordning och reda. Vi tror på att uppmuntra och belöna gott uppförande, säger Christine Karmfalk som är vd för Nordic International School till Svt Nyheter Värmland.

Halva undervisningen på skolan sker på engelska och lärarna kommer att vara både engelska och svenska pedagoger. Fokus kommer också att ligga på ”classroom management”, lärarens ledarskap i klassrummet.

Köanmälan till skolan öppnar i höst men ännu återstår att hitta en plats att bygga skolan på.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen