Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 2 augusti 2016

Ny studie: Landsbygdsbor har en sundare syn på sitt boende

Folk utanför storstäderna har en helt annan och ofta sundare inställning till sitt boende . Det visar en ny studie från Landshypotek!

FOTO: Istock

I den nya studien Frågor om bolån utförd av Novus för Landshypoteks räkning, syns klara skillnader mellan människor i storstäderna och i övriga landet.

På de överhettade bostadsmarknaderna i storstäderna ses bostaden mest som en investering, medan den på landsbygden och i mindre städer ses som – en bostad!

3 bevis för att landsbygdsbor tänker sundast kring bostäder

1. Bäst på att amortera

Åtta  av tio amorterar på sina bolån på mindre orter medan färre gör det i storstäderna.

2. Vill bli skuldfria

Sex av tio uppgav att de amorterar för att minska skulden eller bli helt skuldfria när de blir äldre. Men det gäller mest i mindre städer och på landsbygden, färre uppger det skälet  i storstäderna.

3. Tänker långsiktigt

9 av 10 ser sin bostad som den plats där de ska bo och leva under en överskådlig framtid – främst på landsbygden och mindre städer. I storstäderna uppger en större andel att de ser bostaden som en investering.

 

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen