Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 15 november 2017

Ny vädertjänst från LRF Media och SMHI

LRF Media och SMHI satsar gemensamt på den nya vädersajten Väder.se, som lanserade under onsdagen.

 Ann Henriksson, vd LRF Media och Johan Svensson, affärsutvecklingschef
Ann Henriksson, vd LRF Media och Johan Svensson, affärsutvecklingschef

Tjänsten riktar sig till alla som är i starkt behov av relevant innehåll inom väder, uppger Kjell Lund, produktchef på SMHI.

– I samarbetet med LRF Media får vi en professionell partner som bryr sig om hela landet och med en stark relation till det gröna näringslivet, säger han i ett pressmeddelande.

Läs också: Vanligt köldfenomen – så motverkar du vita fingrar

Grönt väder första tjänsten

Grönt väder är en av de första tjänsterna som är igång. Den innehåller radarkartor med nederbörd med uppdateringar en gång per kvart, samt i tvåtimmarsprognoser. Även väderfilmer ska sändas.

– Vår idé är att involvera våra extremt väderberoende målgrupper i utvecklingen av vädertjänsten, säger Johan Svensson, affärsutvecklingschef på LRF Media.

Läs också: Sant eller falskt – vi kollar våra vanligaste vintermyter!

Gemensamt innehåll

För innehållet står såväl SMHI:s väderredaktion, som LRF Media och ATL, Lantmannen, Land Landbruk och Land.

– Den nya prognostjänsten för radarkartan, det redaktionella innehållet och de olika väderkällorna gör Grönt väder till en unik vädertjänst, säger Frida Jonson, som i samband med lanseringen tillträder som sajtansvarig, från en tidigare roll som digital strateg på ATL.

Läs också: Stora chanser att uppleva norrsken – här kan det ses

Appar till våren

Efter hand ska utbudet vidareutvecklas både vad gäller innehåll och vad gäller kanaler, först på webben och därefter som app för Apple- och Android-telefoner under vårvintern, med LRF Media som ansvarig utgivare via bolaget Grönt Väder.

– Med Väder.se tar vi ytterligare ett steg i vidareutvecklingen av tjänster som gör nytta för våra kunder, och som hjälper LRF Media att växa vidare, säger Ann Henriksson, vd LRF Media.

Läs också: Mickelsmäss skvallrar om hur vintern blir

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen