Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 10 augusti 2016

Nya trenden: Sova bland älgar

Nu kan du sova bland älgar och uppleva bisonoxar på nära håll – utanför Falköping! På Wrågården går det att sova över i älgstugan som står i älghänget och middagen lagas och serveras mitt i bisonparken.

Wrågården utanför Falköping erbjuder en djurnära upplevelse – boende i en älgstuga mitt i älgparken!
– Stugan ser ut som en älg även inuti. Tanken är att det kännas som att sova inuti en älg. Målet är att vi till slut ska ha fyra älgstugor så att det blir en liten unik stugby, säger Henrik Alexandersson som driver familjegården i femte generationen.

Turisterna är lyriska

Övernatta i en älg!
Övernatta i en älg! Foto: Anders Winlöf

– Vi gillar tanken på att man ska kunna bo i en älg inne hos älgarna, där också 19 dovhjortar strosar omkring. Det har redan varit danskar, norrmän och tyskar här som varit alldeles lyriska över detta.

Ät middag bland bisonoxar

Ät middag bland bisonoxar på Wrågården.
Ät middag bland bisonoxar på Wrågården. Foto: Anders Winlöf

På Wrågården finns dessutom 70–80 bisonoxar som ligger bakom gårdens framgångsrika närproduktionen av kött. Det går också att få laga mat och grilla mitt i bisonoxarnas hage. Då kör kocken in festvagnen med kök och sittplatser. Ombord kan du, väldigt nära, uppleva de mäktiga djuren – och njuta av god mat!

Mer information finns här!

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen