Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 7 juni 2018

Ordna gårdsloppis – 9 tips

Ordna loppis i ladan. Ett perfekt sätt att göra sig av med prylar och samtidigt tjäna en slant. Här är 9 tips som gör dig till loppisproffs hemma på gården.

 Fixa gårdsloppis och bli av med onödiga prylar.
Fixa gårdsloppis och bli av med onödiga prylar. FOTO: AnnekeDeBlok

Loppis är en uppskattad sommarsysselsättning för många semesterfirare och intresset för begagnade prylar tycks bara öka. Så har du gamla prylar hemma som du vill bli av med så är loppis en rolig, lönsam och smart metod. Men det finns en hel del saker att tänka på innan du drar i gång.

Läs också: Rensa ditt hem från onödiga prylar – i 5 enkla steg

9 tips till dig som ska ha gårdsloppis i sommar

1. Tillstånd. Det är tillåtet att starta loppis hemma på din egen mark. På allmän mark måste du däremot ha polistillstånd.

2. Skatt. Det finns skatteregler för den som säljer saker på loppmarknad. Enligt Peter Lindholm på Skatteverket så behöver du inte skatta förrän du kommit upp i en vinst på 50 000 kronor på ett år om du säljer du saker hemifrån.

3. Skylt. Du behöver tillstånd för att sätta upp en loppis-skylt vid vägen. Det gör du lättast på Trafikverkets hemsida.

4. Lappar och Facebook. Sätt upp lappar på ortens anslagstavla om din gårdsloppis. En lapp på lanthandelns anslagstavla brukar också bli väl läst. Var tydlig med tid och adress. Om det finns en facebookgrupp för orten där du bor är det effektivt att berätta om gårdsloppisen där. Om du dessutom har en Facebooksida där du skriver ut öppettider – se till att uppdatera dessa så att de alltid är aktuella.

5. Kaffe. En kopp kaffe eller ett glas saft brukar uppskattas av loppis-kunderna. Men du måste kontakta din egen kommun för att höra om du behöver tillstånd. I vissa kommuner är det ok att vid enstaka tillfällen servera kaffe utan tillstånd, men det kan variera mellan landets kommuner.

6. Betalning. Swish är ett smidigt betalningssätt. Du behöver bara ladda ner appen i din mobil. Skriv en tydlig skylt med ditt telefonnummer.

7. Packhjälp. Hjälp kunden att packa sina fynd så att de inte går sönder. Det kommer garanterat att uppskattas. Spara kartonger, bubbelplast, wellpapp, tidningspapper och påsar. Det kommer gå åt.

8. Priser. Priset är en viktig detalj så sätt gärna prislappar på grejerna. Ett alternativ är att sortera prylarna i prisklasser: 10-kronorshyllan, 50-kronorshyllan, 5-kronorskorgen osv. Ett annat uppskattat knep är att sälja färdigpaketerade fyndlådor i olika prisklasser.

9. Putsa. Ett bra snabbknep om du vill att loppismöblerna ska se extra fina ut är att smörja med möbelpolish. Fläckar och fula repor brukar försvinna och träet får en fin lyster.

Lycka till!

Blir det grejer kvar? I länken nedan hittar du fler metoder att göra sig av med prylar man inte längre behöver.

Läs också: Sälj, skänk, byt, återbruka: Så rensar du i röran

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen