Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 12 januari 2017

Över 100 000 följare: Norrländska bilder gör succé på Facebook!

Norrland tar priset. Facebook-sidan ”Norrland. Ett eget land” har över 100 000 följare. – Folk är stolta över sitt Norrland. Det ger mig extra energi, säger moderatorn Heikki Koskelainen.

Bakom succén står enmansföretagaren Heikki Koskelainen. Hans företag Scandipixl driver tre liknande facebooksidor: den norrländska, en som handlar om bohuskusten och en som samlar bilder från hela Sverige.

Heikki Koskelainen
Heikki Koskelainen, nöjd moderator för ”Norrland. Ett eget land” Foto: Privat

Uppmärksamhet till Norrland

Norrlandsssidan är tveklöst störst. Mellan 40 och 60 procent av sidans drygt 100 000 följare är aktiva varje dag. De skickar in 150-200 bilder i veckan och när Heikki gjort ett urval är det ändå en veckas kö till publicering på sidan.

– Det är inte konstigt. Norrlänningar är mer patriotiska än andra samtidigt som Norrland får alldeles för lite uppmärksamhet i riksmedia.

Facebooksida
Facebooksidan ”Norrland. Ett eget land” visar upp fantastiska bilder från norr.

Heikkis företag har två grenar. Facebook-sidorna samlar in bilder från duktiga fotografer, bilderna samlas sedan i en bildbyrå. När kunder vill köpa en bild sätter fotografen upp villkoren och delar vinsten med Heikkis företag.

Det går lysande, även om det är slitsamt. ”Norrland. Ett eget land” har mellan 1,5 och 2 miljoner unika personer varje vecka och sidan kan mäta in mellan 100 000 och 160 000 interaktioner under samma tid.

Norrsken.
Vinnande norrsken. Jörgen Sannegren vann sidans norrskenstävling med den här fantastiska bilden.

De enda sajterna i Sverige som slår det är jättar som Newsner, Aftonbladet och Expressen.

– Det är bara jag och jag jobbar mer än heltid. De stora aktörerna har en massa personal och resurser, det har inte jag. Då är det extra kul att lyckas, säger Heikki.

 

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen