Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 15 oktober 2018

Överskott från Landlotten till tre lyckliga bygdegårdar

En ny bioduk, bergvärme och en upplyst pulkabacke är drömmar som snart besannas för de tre bygdegårdar som i år tilldelas överskottet från Landlotten.

 Fotskäls bygdegårdsbio – Bygdegårdarnas Riksförbunds senaste digitala biograf.
Fotskäls bygdegårdsbio – Bygdegårdarnas Riksförbunds senaste digitala biograf. FOTO: Oscar Abrahamsson

Det är Bygdegårdarnas riksförbunds lotteri Landlotten som nu kan skänka glädje åt tre utvalda bygdegårdar: Siggaruds bygdegård, Fotskäls bygdegård och Bygdegården Zenit.

Överskottet från Landlotten delas ut i form av vad riksförbundet kallar en utvecklingscheck. Pengarna ska hjälpa medlemsföreningarna till större investeringar.

Läs också: Bygdegårdarna satsar lotterimiljon på konst och bio

”Trodde inte det var sant”

Siggaruds bygdegård får 135 000 kronor för att satsa på bergvärme. Huset har förfallit och saknar uppvärmning vilket i dagsläget begränsar verksamheten till sommartid.

– Vi trodde inte att det var sant när vi fick beskedet. Det här ger en rejäl skjuts för föreningen, säger Siggaruds bygdegårdsförening ordförande Anna Pettersson i ett pressmeddelande från riksförbundet.

Upplyst pulkabacke till ungdomarna

Fotskäls bygdegård får 115 000 kronor till att rusta upp sin digitala biograf som bland annat behöver en ny duk och bättre stolar.

Bygdegården Zenit får 100 000 kronor för att satsa på en upplyst mountainbikebana och pulkabacke till bygdegårdens ungdomar.

– Det är verkligen roligt att kunna ge detta bidrag till våra medlemmar, säger Karin Fälldin, förbundssekreterare på Bygdegårdarnas Riksförbund.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen