Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 5 april 2019

Polisen ryter till mot farligt beteende i trafiken

Bohuslän

Efter ett ingripande i veckan fick polisen på Västkusten nog av bilisternas agerande. Så här skrev de i ett uppmärksammat Facebookinlägg!

 Poliskontrollerna vid vägarna är viktiga då även grövre brottslingar och rattfyllerister fastnar i dem.
Poliskontrollerna vid vägarna är viktiga då även grövre brottslingar och rattfyllerister fastnar i dem. FOTO: IBL

Det har varit fler poliskontroller på vägarna än vanligt den senaste veckan. Orsaken är polisens nationella trafikvecka med fokus på fartöverträdelser.

Då har ”traditionen” med att bilister varnar mötande bilförare för kontrollerna genom att blinka med helljuset dykt upp igen.

Skrev på Facebook

Men i år fick polisen i Stenungsund, Tjörn och Orust nog av detta och skrev ett mycket uppmärksammat inlägg på sin Facebooksida(obs: extern länk):

”Till er som gör detta i tron att ni gör någon välmening vill vi säga SLUTA MED DET!”

Misstänkt för mord

Och så fortsätter inlägget:

”Den person som nu sitter i vårt förvar, efterlyst för försök till mord och grov misshandel, hade med stor sannolikhet inte suttit där om denna person mött just dig som blinkade med helljus. De personer som inte vill ha med oss att göra är väldigt uppmärksamma på alla signaler som kan tolkas som att det är en poliskontroll längre fram på vägen.

Och jag kan lova dig att denna person inte sakta bromsar in för att hitta en lämplig plats för att vända på vägen utan i många fall blir det tvärbroms utan någon som helst hänsyn till dig, övriga trafikanter och trafikregler för att komma undan. Detta har många av oss som jobbar i yttre tjänst själva upplevt.”

Läs också: 10 glömda trafikregler – som kan ge dryga böter

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen