Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 12 oktober 2017

Polisen varnar: Adressändringssajter kan vara falska!

Om du ska flytta är det lätt att stressa. Men du ska vara försiktig när du använder hemsidor som säger sig erbjuda adressändring, skriver Ekot.

FOTO: Istock

Det är polisen som varnar att det är flertalet hemsidor som säger sig utföra tjänster som adressändring men som i själva verket är brottslingar som vill åt dina pengar, rapporterar Ekot.

Akta dig för kopia av orginalsidan

Hemsidan där du ska utföra adressändringen på kan vara en väldigt lik kopia av originalet, adressändring.se som är gratis och som PostNord äger tillsammans med Bring.

Läs också: Dessa bedrägerier tipsar polisen om också!

Har du otur och hamnar på fel hemsida, alltså kopian, så kan det komma att kosta dig upp till 1000 kronor för en adressändring. Något som egentligen är gratis att göra.

Vill ha ditt personnummer

Egentligen är det inte pengarna som tjuvarna vill åt i första hand utan ditt personnummer och för- och efternamn. Uppgifterna använder de sen för att ta snabblån, sms-lån eller beställa varor. Och fakturan hamnar hos dig. Det säger säkerhetsexperten på adressändring.se, Dick Malmlund till Ekot.

Vad ska man då göra för att inte falla i händerna hos bedragare? Jo, man ska ändra sin folkbokföringsadress hos Skatteverket – kostnadsfritt. Sedan kan man använda adressändring.se och anmäla sig flytt, även den tjänsten är gratis.

Läs också: Ny studie visar att landsbygden är tryggast att bo på!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen