Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 december 2015

Polisens helgpass: 250 mil i bilen

Flera hundra mil i bilen under ett helgpass och det kan ta timmar innan förstärkning kommer. Glesbygdspolisen i södra Lapplands polisområde har ett utsatt arbete.

De jobbar i ett av Sveriges största lokalpolisområden men har en svår arbetssituation. Under en helg kan Jan Melkersson och hans poliskollegor i södra Lapplands polisområde tvingas köra flera hundra mil. När det inträffar något är det inte heller helt säkert att polisen kan ingripa direkt, berättar Folkbladet som gjort en granskning av polisen i glesbygden.

– Som glesbygdspolis kan man inte bara gripa personer och sen gå hem. Här gör vi allt från ax till limpa. Det händer att vi under en helg kör 200-300 mil. Det är inte alltid så, men det händer, säger han till tidningen.

I bevakningsområdet ingår nio inlandskommuner och om det händer något kan det vara långt till kollegorna. Något som innebär att väntan på förstärkning kan ta timmar.

– Om man åker ut på ett jobb och behöver förstärkning kan den vara minst två timmar bort om man har otur. Sådana parametrar måste man ta hänsyn till. Om det är en våldsam person kan man i bästa fall behöva vänta in hjälpen innan man åker ut, säger Jan Melkersson till Folkbladet.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen