Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 3 januari 2019

Primetime – allt du behöver veta om frågesporten

Har du spelat Primetime? Frågesporten har gjort stor succé sedan den startade och nu spelar över 100 000 spelare - varje kväll! Så här funkar det och så blir du en vinnare!

 I väntan på Primetime - du kan spela det minst en gång om dagen.
I väntan på Primetime - du kan spela det minst en gång om dagen. FOTO: Istock/Primetime

Hela Sverige verkar ha blivit bitet av Primetime – frågespelet som du spelar live via en app i din mobiltelefon. Sedan starten våren 2018, då man hade 40 spelare, har man växt otroligt snabbt och i dag spelar över 100 000 spelare spelet varje kväll.

– Man får verkligen säga att det är en succé, det är otroligt roligt. Vi är nästan lite chockade, säger Martin Palm, som är vd för företaget som driver Primetime.

Svara på 11 frågor och vinn

Spelet i sig är ganska enkelt, det går ut på att svara rätt på elva frågor. Alla som får alla rätt delar sedan på en pott som är förutbestämd. Några jättevinster blir det inte i normala fall.

– Vi vill inte att det ska vara pengarna som är det som lockar, säger Palm.

Trots detta är det definitivt som lockar och som lockar rejält. När man startade fanns en dröm om att nå 100 000 spelare till jul, och det gjorde man. Rekordet ligger på över 130 000 spelare vid ett och samma tillfälle. Nu sätter man upp nya mål.

Drömmer om en miljon

– Det är otroliga siffror och vi jämför med hur många som brukar titta på tv. Vi är glada för varenda spelare som vi har, men vill också sikta vidare. Nu drömmer vi om att en dag ha en miljon spelare. Om det är realistiskt eller inte vet jag inte, säger Palm.

 Primetime har nått över 100 000 spelare på en och samma omgång och VD Martin Palm, som också är en av programledarna, är nöjd.
Primetime har nått över 100 000 spelare på en och samma omgång och VD Martin Palm, som också är en av programledarna, är nöjd. FOTO: Primetime

Har haft tekniska problem

Helt felfri har inte resan framåt varit. Vid något tillfälle har det varit tekniska problem och frågestunden har fått flyttas fram. Men Martin Palm tycker att de många spelarna är väldigt förlåtande. Det är till och med så att de många spelarna använder chatten för att tipsa om kommande frågeteman och flera har skickat in frågor som sedan använts i programmet.

– Det är också en teknisk utmaning när 100 000 personer ska logga in nästan samtidigt, men för det mesta går det som det ska.

Frågesport väldigt populärt

Nu återstår att se hur stort Primetime kan bli. Frågesport ligger ofta högt när de olika tv-kanalerna summerar vilka program som haft flest tittare, kanske kan Primetime en dag nå de nivåerna.

– Det är en fördel att det är så lätt att skaffa appen och spela. Det kvittar om man är 11 eller 90 år, alla kan vara med och spela. För de yngre är det ju faktiskt något nytt att de måste spela vid en viss tid på dygnet, de är vana vid att spela när de själva vill, säger Palm.

Så spelar du Primetime

 • Du måste ha en smartphone för att kunna spela Primetime. Gå dit du brukar när du hämtar appar. Appen heter Primetime.
 • Logga in och välj ett användarnamn. Sedan är du i gång.
 • En eller två gånger per dag är det dags för spel. 16.00 och 20.00 är de tider som oftast används. Då gäller det att vara redo med spelet uppkopplat.
 • En programledare leder spelet och ställer de elva frågorna. Alla frågor har tre svarsalternativ. Ett fel svar innebär att du åker ut. Oftast blir frågorna svårare och svårare.
 • Första gången du spelar får du en livboj. Den kan du använda om du är osäker på en fråga. Du kan också få livbojar genom att bjuda in andra personer till spelet.
 • Alla som klarat elva rätt får dela på potten, som varierar i storlek.

Så blir du en vinnare i Primetime

 • Var påläst! Ämnena varierar enormt och det enda som är säkert är att ju mer du läst desto mer kommer du klara av.
 • Spela ofta! Du ökar möjligheterna till vinst.
 • Spela tillsammans! Om du spelar med en kompis eller familjemedlem ökar du chansen till vinst!
 • Använd livbojen! Om du verkligen inte kan frågan är det bättre att använda livbojen än att chansa. Om du har någon vill säga.
 • Bjud in kompisar! Genom att bjuda in fler spelare får du fler livbojar och får större chans till vinst.
 • Fuska inte! Ja, du kan googla svaret om du är ruskigt snabb men hur kul är det att göra det…?

Läs också:Kolla in filmerna du verkligen vill se!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen