Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 4 mars 2022

Programledaren Clara Henry testar livet som lantbrukare

En ny serie är tänkt att öka lantbruksintresset hos den yngre generationen. I serien testar komikern Clara Henry på lantbrukslivet och lär sig allt om mjölkning, potatisodling och hållbar odling och hon får många nya erfarenheter. Hur det går? Ja, så där kan man väl säga ...

 Clara Henry testar livet som lantbrukare och lär sig allt om potatis.
Clara Henry testar livet som lantbrukare och lär sig allt om potatis. FOTO: LRF Youtube

Intresset för att arbeta inom lantbruket ökar för varje år och kanske kommer intresset bli ännu större efter att programledaren och komikern Clara Henry får testa sina bondekunskaper på några riktiga gårdar. I serien testar Clara Henry hur det funkar på två småländska gårdar och hon får bland annat mocka hos korna och köra traktor.

– Jag lärde mig SÅ mycket och tycker att, om ni är nyfikna på hur det funkar med gårdsliv, ska kolla på resultatet på LRF:s youtubekanal, skriver Clara Henry på sitt instagram.

 Clara Henry och Siri Barje testar Siris goda potatis mat.
Clara Henry och Siri Barje testar Siris goda potatis mat. FOTO: LRFs Youtube

I serien byter Clara Henry liv med en mjölkbonde för en dag och ställs inför mjölkbondens dagliga utmaningar. Hon får testa på livet som potatisodlare och allt vad de innebär att driva en lanthandel. Hon gästas även av TV-kocken Siri Barje som under en hel dag bjuder Clara på enbart potatisrätter.

Allt detta och mycket mer går att se i programserien på LRF:s youtube.

– Nu kan jag allt om Sveriges bästa livsmedel; potatisen! Alltså ALLT om potatis! Väck mig valfri natt klockan 04:15 och fråga mig vilken potät som funkar bäst till gratäng, jag utmanar er, skriver Clara Henry på sitt konto på Instagram.

Drömmer du om livet på landet? Prenumerera på Land

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen