Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 17 april 2019

Ramshyttans skola läggs ner

Känslorna svallade igår på kommunfullmäktiges möte i Lindesberg. Besvikelsen var stor bland Ramsbergsborna över beslutet att lägga ned byns skola.

 Pannlampsprotesten hjälpte inte. Skolgruppen i Ramsberg fick i måndags bevittna hur kommunfullmäktige sade ja till nedläggning av Ramshyttans skola.
Pannlampsprotesten hjälpte inte. Skolgruppen i Ramsberg fick i måndags bevittna hur kommunfullmäktige sade ja till nedläggning av Ramshyttans skola. FOTO: Privat

Land har tidigare skrivit om bybornas ovanliga grepp för att rädda skolan i Ramsberg – de använde pannlampor som en symbol för en ljus framtid för landsbygden.

I måndags var åhörarplatserna vid kommunfullmäktiges möte fulla av bybor med pannlampor. Men deras kamp för att rädda sin skola räckte inte.

Heta känslor

Förslaget om nedläggning klubbades igenom, med minsta marginal – 23 röster för och 22 emot. Detta väckte rabalder och heta känslor bland åhörarna.

Mötet fick ajourneras efter att ett uttalande i affekt från en person uppfattades som ett hot mot en av nämndens politiker.

– Men jag vet att den personen sedan gick tillbaka och bad om ursäkt, säger Marie Winsa, en av de aktiva i Ramsbergs skolgrupp.

Ska samla sig igen

Hon berättar att besvikelsen är stor bland alla bybor som kämpat för sin skola.

– Ja, det känns lite som att luften har gått ur oss. Men vi ska snart samla oss igen och tänka över hur vi ska jobba framöver. Om vi ska försöka starta en friskola eller samarbeta med friskolor i trakten eller något annat, säger hon.

Läs också: Så blir vädret i påsk

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen