Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 6 december 2017

Regeringen ger kommuner bakläxa för skoterförbud

Det är inte lagligt att döma skoterförare till böter för att de kör i de av kommunerna införda regleringsområdena.

FOTO: Mostphotos

Kommunerna kan inte besluta om regleringsområden för skotertrafik. Det har regeringen kommit fram till efter att ha prövat frågan om kommunernas regleringsområden med skoterförbud.

Följden blir att många av de böter som har utdömts till skoterförare inte har laglig grund, skriver Sveriges Radio P4 Jämtland.

Läs också: Skotergänget: Nu kör vi, tjejer – rakt in i vildmarken!

Resning måste begäras

Det innebär dock inte att böteslapparna rivs automatiskt. Vill man ha beslutet om böter korrigerat så måste resning begäras, enligt Sveriges Radio P4 Jämtland, som hänvisar till Länstidningen (låst länk).

I Funäsdalen infördes exempelvis för 17 år sedan ett kommunalt regleringsområde. Skoteråkare kan ha bötfällts olagligt där för att ha kört utanför lederna. Frågan aktualiserades i samband med att regeringen nyligen upphävde ett beslut från kommuns beslut att bilda ett regleringsområde i den populära Frostviken.

Läs också: Fördubblad tystnad ska dra turister till Västerbotten

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen