Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 7 maj 2018

Så vet du att du är en entreprenör – 10 tecken

FOTO: Istock

1. Du ifrågasätter

Varför är saker som de är? Varför görs de som de görs? Kan det verkligen inte göras smartare? Bättre? Behöver de göras alls? Att fortsätta göra något på ett visst sätt bara för att ”man alltid gjort så” ger dig rysningar.

2. Du hittar smarta lösningar

När andra klagar över ett problem eller att en produkt inte håller måttet snurrar istället din hjärna igång: Vilken smart idé löser problemet – och hur kan du sälja den?

3. Du är passionerad

Oavsett om ditt mål är att förbättra världen, slå igenom med dina uppfinningar eller bli framgångsrik så är du beredd att kämpa hårt för att nå det. Du vet att det kommer vara värt det.

4. Du är aldrig nöjd

Att pilla navelludd är inte din favoritsysselsättning. Du förbättrar hela tiden din affärsplan i huvudet, när du ser nyheter eller smarta marknadsföringsidéer inspireras du direkt att göra något liknande – eller helst ännu bättre – och du ser nya affärsmöjligheter var du än tittar.

5. Du är en envis

Du accepterar inte ett nej. Utan testar igen. Och igen. Ingenting är omöjligt. Skulle någon påstå det struntar du i dem och ångar på, om möjligt ännu mer stärkt.

Läs också: Anna & Linnea vågade och vann – startade butik på landsbygden!

6. Du är en tävlingsmänniska

Ingen vill längre spela Monopol med dig, men det är okej: att vara först, bäst, mest är ju så härligt!

7. Du är en krävande kund

Du vet att du bara kan sälja det kunden vill ha, och så länge kunden är nöjd. Så du förväntar dig att själv bli kungligt behandlad av andra affärsidkare.

8. Du ändrar dig

Mötesprotokoll med fastställda beslut är ingenting för dig. För när saker ändrar sig hänger du med.

Du vet att det gäller att vara först på bollen och våga kasta sig ut och testa – och så testa på något annat sätt om det första inte fungerade.

9. Du blir lätt uttråkad

Du är rastlös och är något inte utmanande nog så tappar du intresset. Att jaga nästa mål – och nästa – ger dig kickar.

10. Du kvävs av regler, byråkrati och hierarki

För dig är det värt mycket att kunna styra över din egen tid – få jobba den del av dygnet du faktiskt är som mest effektiv! – fatta snabba beslut och vara din egen chef.

Läs också: 4 råd för att bygga ditt drömföretag

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen