Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 15 oktober 2019

Sifo: Land ökar i senaste Orvesto

Land går mot strömmen och ökar såväl digitalt som i print, enligt färska siffror från Sifo.

– Det är oerhört glädjande att så många uppskattar vårt innehåll, säger chefredaktör Joel Linderoth.

 Land ökar både digitalt och i print när den andra av tre årliga Orvestomätningar för 2019 nu presenterats.
Land ökar både digitalt och i print när den andra av tre årliga Orvestomätningar för 2019 nu presenterats. FOTO: Istock

Orvesto heter den räckviddsmätning som Sifo genomför tre gånger per år. I den senaste mätningen, som avser andra mätperioden av tre 2019, har Lands totala räckvidd ökat från 415 000 till 470 000 läsare på ett år.

Fantastisk ökning digitalt

Ökningen digitalt, det vill säga hur många som nås av innehållet på Land.se genom startsidan, sökmotorer och sociala medier, är extra imponerande menar Joel Linderoth.

– Vår digitala tillväxt, från 116 000 till 200 000 läsare på ett år, är fantastisk. Det är många som inte har koll på vilka vi är och vad vi erbjuder men som får upp ögonen för vårt innehåll på sociala medier.

 Joel Linderoth, Lands chefredaktör, är stolt över ökningen i Sifos räckviddsmätningar.
Joel Linderoth, Lands chefredaktör, är stolt över ökningen i Sifos räckviddsmätningar. FOTO: LRF Media

Även om det skett ett litet tapp i print jämfört med samma period i fjol, går trenden åter åt rätt håll. Tidningen når hela 316 000 läsare.

– Vi ser att tillväxten digitalt stärker den traditionella tidningen, säger chefredaktören. Att vi ökar räckvidden i print två mätningar i rad är ett styrkebesked!

Läs också: Stöd lantbruksforskningen med Landarmbandet

Lands ämnen ligger i tiden

Till Lands kärnämnen hör mat och dryck, recept, trädgård, hus och hem, hälsa, djur och natur, samt motor. Klimatdebattens slagord ”hållbart” har Land haft kärt sedan starten 1971.

– Det är oerhört glädjande att det är så många som uppskattar vårt innehåll och att vi intresserar så många i såväl print som digitalt, säger Joel Linderoth.

– Vi har varit hållbara i snart 50 år och det fortsätter vi vara. Att våra frågor och våra ämnen ligger i tiden är för oss helt naturligt, det har de alltid varit.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen