Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 13 mars 2018

Snöhögen som blev ett fjäll

Medan snön fortsätter att falla växer kommunernas snötippar över alla bräddar. Nu har både Sundsvall och Östersund skapat berg som konkurrerar med naturens egna.

Efter de senaste veckornas rikliga snöfall har snösvängen jobbat för högtryck över hela landet. Och efter Lands efterlysning på Sveriges högsta snöhögar har vi fått många mejl om de gigantiska snösamlingar som tornat upp sig i Sundsvall och Östersund.

Imponerande snöhög

Denny Blomström är en av alla som också skickat fina bilder. Han har tagit en bild på den imponerande snötippen i Östersund med sin drönare.

– Snöhögen är över 45 meter nu och tippen har stängts eftersom det inte ryms mer, säger han.

Läs också: Mycket snö kan ge mycket mygg

 – Snöhögen i Östersund är över 45 meter nu och tippen har stängts eftersom det inte ryms mer, säger Denny Blomström, som tog den här bilden den 15 februari.
– Snöhögen i Östersund är över 45 meter nu och tippen har stängts eftersom det inte ryms mer, säger Denny Blomström, som tog den här bilden den 15 februari. FOTO: Denny Blomström

En annan Landläsare som hört av sig är Anna Christensen, som berättar att de alltid försöker ha ett lager av snö i Östersund.

– Vi spar alltid snö för att säkra skidvärldscup-premiären som alltid hålls här. Eftersom vi anordnar VM nästa år så fyller vi lagret lite extra, säger hon till Land.se

Snöhögen i Umeå över 20 meter

I ett område i Nacksta, väster om Sundsvall dumpas snö från stans alla gator – och ett stort snöberg har tagit form. Det beräknas innehålla fem miljoner kubikmeter snö.

I Umeå har en av kommunens snöhögar vuxit till över 20 meter – och är därmed så stor att den aldrig kommer att tina bort i år. Den består av cirka 200 000 kubikmeter snö.

Läs också: Skotta rätt och håll kroppen i trimLäs också: Är du en hämndskottare? De här är snöskottningens regler

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen