Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 1 april 2016

Spaning: 7 tecken på att naturen aldrig har varit hetare

Naturen är hetare än någonsin. Här är 7 tydliga tecken på att naturen smyger sig in över allt i våra liv. Och vi älskar det!

1. Musikalisk naturkraft

Silvana Imam på årets Grammisgala. Foto: Pelle T Nilsson/AOP
Silvana Imam på årets Grammisgala. Foto: Pelle T Nilsson/AOP

Rapparen och grammisvinnaren Silvana Imam kom nyligen ut med sitt andra album. Nu hyllar recensenterna hennes Naturkraft som är namnet på albumet. En superartist med superkrafter från naturen – helt rätt i tiden.

2. Supersuccé med skogskollo för tjejer

skogsflicka

När Norrskog i Jämtland gick ut med att de skulle start skogskollo i Krokum tog platserna slut på 22 minuter, skriver LT. Kollot är mellan den 20e och 22a juni och här ska tjejer i årskurs 5­­–6 få prova på olika aktiviteter med skogen som tema. Förhoppningen är att det ska locka in fler tjejer i skogsbranschen, säger Annika Lidgren, på Norrskog, till LT.

3. Friluftshipstern tar mark

iStock_000076112241_Medium

Naturkompaniet, Fjällräven och grova kängor. Friluftshipstern, även kallad naturhipstern, är en cool typ som gillar friluftsliv, eller åtminstone tanken på det. En äkta friluftshipster har samma outfit när hen shoppar och fjällvandrar. Det trendiga utefolket trivs tillsammans på överlevnadskurser där de får lära sig att göra upp eld och hantera en yxa. Utbildningen toppas med en kurs i träsnideri.

4. Vinnande skogsbloggare

jonna-jinton

Glöm bloggare som Blondinbella, Zara Larssson och Kizzie. Nu är det skogsbloggare som gäller. En av de hetaste, Jonna Jonton, är nominerad till nordens största bloggtävling, Finest Awards.

– Det är ett tecken i tiden. Folk har åter upptäckt tjusningen med landsbygden och naturen och det här är ytterligare ett bevis på det, säger Jonna Jinton som bor i byn Grundtjärn i Ångermanland.

Den 20 april koras vinnaren. Lycka till, Jonna!

5. Dataspel över stock och sten

Garngubbe
Garngubben Yarny som springer omkring i Västerbotten har tagit spelvärlden med storm. Det är framför allt de exotiska naturupplevelserna som fått spelälskarna över hela världen att jubla. Spelet heter Unravel (nysta upp) och det går ut på att man ska styra garngubben Yarny över stock och sten i de västerbottens magiska naturlandskap.

6. Naturnära drömjobb

Andreas Sjöberg från Bonde söker fru.
Andreas Sjöberg från Bonde söker fru.

Trodde du att alla unga drömmer om att bli kändisar eller jobba med media? Inte längre. Nu är det nära naturen som gäller. Analysföretaget Kairos Future utsåg nyligen lantbrukare till årets trendigaste yrket. Enligt Dagens Industri har intresset för bönder ökat lavinartat och lockar tiotusentals på sociala medier. Succéprogram på TV som Bonde söker fru och Bonde på riktigt bidrar troligtvis också till trenden.

7. Naturkramarna allt fler

iStock_000021780745_Medium

Antalet medlemmar i Natuskyddsföreningen har aldrig varit större och är uppe i 224 000 medlemmar.

– Vi ser ett ökat engagemang för våra frågor och antalet medlemmar har aldrig varit större. Många brinner för frågor om klimat, jordbruk och mat, säger Anna Havula på Naturskyddsföreningen.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen