Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
humor 1 april 2016

Stadsjuristen säker på sin sak: Stockholm ska få glesbygdsbidrag

Många kontor och få bostäder gör Stockholms innerstad glesare befolkad än många tror. Nu löper stadens beslutsfattare linan ut och söker glesbygdsbidrag från EU.

Bild 1/2 FOTO: Mostphotos
Bild 2/2

Stockholms innerstad är rena glesbygden. Under de senaste 30 årens omvandling av fastighetsbeståndet har kontoren tagit över på bostädernas bekostnad.

–Vi räknade på det på kansliet och insåg att innerstaden faktiskt är glesare befolkad än vissa ödsliga delar av tyska Bayern, hävdar stadsjurist Inge N. Häjd.

Befolkningsutvecklingen innebär att Stockholm nu söker glesbygdsstöd från EU. Ansökan gäller bidrag för utveckling av stadsnära småort.

– Ansökan var förtryckt med kryssrutor och det alternativet var det mest logiska av dem man kunde välja mellan, säger Inge.

Hur stort bidraget blir är inte fastställt men Inge N. Häjd räknar med att pengarna kommer att finnas på stadens konto i början av september.

Stödet ska användas för satsningar på infrastruktur, främst en ny, fräsch gångbro mellan Slussen och Gröna Lund.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen