Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 26 oktober 2016

Stort firande när Skoghall fick tillbaka bankomaten – här är filmen du inte vill missa!

När bankomaten i Skoghall, Värmland, togs bort blev det folkstorm. Under stor uppståndelse återinvigdes bankomaten ett halvår senare. Urban Svensson var med och kämpade för dess återkomst.

FOTO: Ellen Karlsson

1 451 tätorter runt om i landet saknar bankkontor och en hel del har bankkontor utan kontanthantering. Då blir bankomater och andra uttagsställen extra viktiga. När bankomaten i Skoghalls centrum togs bort förra året försvann sista bankomaten från orten.

– De trodde väl inte att det behövdes någon bankomat men det blev en väldig opinion. De som bestämmer glömde en viktig del, de glömde kunden, säger Urban Svensson som driver Ica Supermarket i Skoghall.

Bankkontor stängdes

Enligt Johan Nilsson, kund- och marknadschef för Bankomat AB, togs Skoghalls enda uttagsautomat bort när Swedbanks lokala bankkontor stängdes.

Då fanns det inte längre plats för någon automat men han säger att företaget hela tiden hade som ambition att den skulle komma tillbaka.

Engagerade sig

Urban Svensson märkte av bankomatens frånvaro och engagerade sig för att få tillbaka den.

– På Ica kan man ta ut pengar i kassan så det blev mycket kontantuttag och jag fick köpa till kontanter.

Ny plats för den nya bankomaten blev i en utbyggnad på Ica-butiken.  I oktober var det stor invigning med musik och godisregn – se den härliga filmen här:

”Folk vill ha pengar”

Urban Svensson tror att bankomaten fortfarande har en viktig roll i samhället.

– Att ta bort bankomaten var cirka fem år för tidigt. Folk har kort men vill ha pengar till centrum och kunna se sina kontoutdrag. Skoghall och Hammarö är också en idrottstät kommun, ska man gå på match så är det kontanter som gäller när man ska köpa en kaffe för en tia.

”Går jättebra”

Han får medhåll av Johan Nilsson.

– Automaten går jättebra och ligger över rikssnittet för antalet transaktioner.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen