Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 8 juni 2017

Sugen på naturturism? Så startar du eget!


Funderar du på att själv starta en verksamhet inom naturturism? Naturentreprenören David Tverling delar med sig av sina erfarenheter.

 Foto Privat
Foto Privat

1. Hitta din affärsidé och din typ av aktiviteter. Det enkla är oftast det bästa. Saker som du tar för givna kan vara väldigt intressanta för någon annan. Lyssna på kunden. 


2. Håll dina gäster varma. Naturen talar för sig själv, som naturguide är ditt jobb att vägleda gästen tryggt, intressant och äkta till den upplevelse hen förväntar sig, så att hen vill komma tillbaka. Till dig, en annan naturturismentreprenör eller till Sverige.

3. Om du äger skog och funderar på ett ben till att stå på, låt dig inspireras av Urnatur som driver en superfin naturturismverksamhet med bland annat trädhus på bara 30 hektar skog.

4. Många utländska gäster är intresserade av den kultur och livsstil som finns på den svenska landsbygden. Kanske kan du guida på din gård, erbjuda djuraktiviteter och ha ett boende. Se möjligheterna!

Läs också: Naturturism på frammarsch – 5 frågor till naturguiden

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen