Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 18 december 2018

Testa dina kunskaper om hållbarhet

Hur mycket vet du om frågor som rör hållbarhet? Testa dina kunskaper i Grönt Väders hållbarhets-quiz.

FOTO: Istock

Hela 98 procent av deltagarna i Grönt Väders senaste undersökning Klimatpanelen uppger att de känner en oro över klimatet.

Det är LRF Medias nya vädertjänst som låtit nära 500 personer svara på frågor om klimat och hållbarhet. Deras svar gav en rad spännande inblickar.

Läs också: Nu lanseras Sveriges första klimatpanel

Fler yngre personer släcker lamporna

Visste du till exempel att personer i åldrarna 25-44 handlar mer second hand jämfört med andra generationer? Yngre människor är också mer benägna att inte diska med rinnande vatten och att släcka lampor när de går ut i jämförelse med andra generationer.

Enkäten visade också på attitydskillnader kring färdmedel. Endast 5 procent svarade att de flyger mindre och tar tåget istället. Två tredjedelar av dem var kvinnor och en tredjedel män.

Delta du också i klimatpanelen

Är du intresserad av att delta i framtida undersökningar kan du själv enkelt gå med i Klimatpanelen. Grönt Väder skickar varje månad ut frågor för att undersöka inställningarna till hållbarhet och tankar kring klimatfrågor.

Och hur mycket kan du egentligen om hållbarhet? Testa dig själv här nedan i Grönt Väders quiz med 10 frågor på temat.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen