Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 21 mars 2018

Till försäljning – skånskt slott i rokoko

Nu är skånska slottet Tullesbo i rokoko till salu med 25 rum och tre kök. För 28 miljoner kronor får du en bostad på 480 kvadratmeter. Dessutom ingår tio hektar skog och fyra hektar åker- och betesmark.

Det vitputsade slottet i Sjöbo byggdes av adelsfamiljen Ramel i mitten av 1700-talet.

Egendomen består idag av cirka 15,8 hektar inklusive slottet, två flygelbyggnader, ett nybyggt annex på 350 kvadratmeter, poolavdelning med poolhus och orangeri med öppen spis, stuckatur och stengolv.

Salonger och festsalar

Slottsbyggnaden har bland annat en oval salong med stora fönsterpartier och utgång till parken. En öppen spis, kakelugn och förgyllda väggfält ingår också. Intill ligger en stor matsal, med kakelugn och väggpaneler. Källaren har två stora festsalar med golv av handslaget tegel, öppen spis och takvalv.

Läs också: Drömhus eller skrubb – här får du mest för pengarna

Odling av äpple och plommon

Parken anlades av Hans Ramel och har en stor öppen gräsparterr som inramas av trädallèer längs långsidorna. För bara fyra år sedan anlade förra ägaren en stor trädgårdsanläggning för odling av äpple, päron, plommon, körsbär och andra bär.

Yogacenter

Familjen Ramel ägde slottsegendomen fram till 2006. Nuvarande ägare har bara ägt slottet sedan 2014 och i dag är slottet säte för ett internationellt center för ekologi, yoga och andlig utveckling. Senast låg prislappen på 19 miljoner kronor.

Här hittar du mer info om slottet (obs: extern länk).

Läs också: The Guardians tips om de bästa platserna att besöka i Skåne

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen