Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 23 november 2017

Tipsen för att handla smart på Black Friday

Så här inför Black Friday svämmar nätet över av tips som är relevanta inför köpdagarna.

FOTO: Mostphotos

Den som har för avsikt att göra kap på Black Friday bör vara smart och tänka efter på förhand. Annars kan det bli en dyr affär. Köpexperten Bank-Maya, eller Maya Ljungblad som hon egentligen heter, ger via Sveriges Radio tre grundtips.

Läs också: Hurra! Lands Green Friday hyllar företagare på landsbygden

Glöm inte att jämföra

Det första är att jämföra priserna. Att inte bara vara på ett ställe utan att ställa olika erbjudanden mot varandra.

Det andra tipset är att följa butikerna i exempelvis sociala medier och se vad som händer och kolla av deras uppdateringar.

Tredje tipset är att sikta på ordentliga erbjudanden, enligt 40-regeln. Den som ska köpa exempelvis modevaror som kläder, accessoarer och skor bör sikta på sådana som har minst 40 procents rabatt.

Läs också: Black Friday – dagen som hyllar konsumtionen

Lite tyngre tekniktips

För dem som är ute efter lite mer tekniktunga prylar ger Ny Teknik ett antal tips. Just Black Friday tenderar att dra försäljning från exempelvis julförsäljningen, betonar tidningen.

Först tipset är att bevaka priset, exempelvis via jämförelsesajter, för att hitta bra dagsnoteringar.

Att titta på prishistorik är ett annat tips. I många fall sker fulreor, genom att priser höjs i god tid för att sänkas till Black Friday, kanske ned till ordinarie pris?

Se upp för blufferbjudanden. Det gäller framför allt om man handlar på nätet, där många erbjudanden som kommer inte stämmer med verkligheten.

Det gäller också att planera, med en budget, samt att vara försiktigt med villkoren för avbetalning och vad som gäller kring att lämna tillbaka saker man är missnöjd med.

Läs också: Hurra! Lands Green Friday hyllar företagare på landsbygden

Glöm inte tolvslaget

Expressen har tagit hjälp av Criteo och shoppningplattformen Bonial.se, som innehåller ytterligare bra tips att tänka på, redan inför nollslaget då vissa erbjudanden kommer igång.

Således kan den som vill ha något speciellt hålla sig vaken eller invänta tolvslaget. Man bör också se om det kommer ut erbjudanden timvis.

Ett bra sätt att planera är att göra en topplista och att ha alla ordinarie priser klara för sig.

Slutligen, handlar man av utländska nätbutiker så glöm inte att ha koll på alla tillkommande avgifter för frakt och transporter. Dessa bör jämföras med totalkostnaderna för att handla i Sverige.

Läs också: För dyrt med elcykel? Sex hållbara alternativ till årets julklapp

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen