Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 19 maj 2018

Toaletten bästa platsen för kulturmanifest

Det är på toaletten man når fram. Det tycker organisationen "Unga på landsbygden" som ser till att sätta kulturen i centrum på Landsbygdsriksdagen. Och man gör det med ett udda grepp.

 Unga på landsbygden sätter fokus på kulturen på Landsbygdsriksdagen.
Unga på landsbygden sätter fokus på kulturen på Landsbygdsriksdagen.

Man kan inte missa dem, affischerna som berättar om de ungas förutsättningar för kultur på landsbygden. För att verkligen nå fram med sitt budskap så har organisationen valt att tejpa upp manifestet på ett ovanligt ställe. Manifestet sitter nämligen på toaletterna – där de vet att alla hamnar för eller senare.

– Vi har satt dem i ögonhöjd så de går inte att missa. Ett sjuttiotal måste vi ha satt upp i alla fall, säger Julia Löf som är kassör i ”Unga på landsbygden” till SVT.

Förutsättningarna för kultur ska bli bättre

Manifestet handlar om att få politiker att förstå att förutsättningarna för kultur för unga måste bli mycket bättre – framför allt på landsbygden.

Förutsättningarna för att påverka politikerna är stora, alla de stora partierna har skickat sina partiledare till Landsbygdsriksdagen och alla måste ju besöka platsen där manifestet sitter uppsatt.

Manifestet innehåller många delar men grunden låter så här:

”Vi saknar resurser, rättvisa, nätverk, samtalen, varandra, språket, att inte rörelserna rör på sig, det vi lämnat, där vi är, perspektiven, att få vara olönsamma, revolutionen, öppettider, sammanhang, lokaler, mötesplatser, konstutbildningar, fungerande institutioner, oss, kapital, finansiering, arrangörer, mod, fördomsfrihet, arbete utifrån att olika orter har olika kulturella bakgrunder.”

På Landsbygdsriksdagen delar organisationen även ut ett pris, priset kallas ”Grymmaste hålan”.

– Vi ska dela ut priset till ”Grymmaste hålan” för att visa att en håla inte behöver vara något negativt utan i stället kan vara en bra plats, säger Julia Löf till SVT.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen