Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 24 mars 2017

Trendspaning: så grillar vi i vår och sommar!

Vad är hett att lägga på grillen i vår och sommar? Det har Ica:s grillrapport svaret på. Och visste du att det finns ensamgrillare?

FOTO: Istock

1001 statistiskt utvalda svenskar har utfrågats om sina grillvanor för Icas räkning, av företaget Kantat Sifo. Resultatet är glädjande för svenska bönder och odlare. 81 procent vill lägga mer lokalproducerat på grillen i år till förmån för lantbruket.

67 procent vill stötta svenska köttbönder

Dock är det färre än hälften, 45 procent, som  uppger att svenskt ursprung är den viktigaste faktorn när de väljer grillkött. Men för de som gör det anger 67 procent att anledningen är att stötta svenska lantbrukare.

Över hälften av svenskarna vill grilla mer grönt i år. Skälen till att välja svenskodlade grönsaker var flera : 81 procent vill stötta svenska lantbrukare, 57 procent ha kortare transporter, 45 procent för att få bättre kvalitet och 36 procent för att det är tryggt.

Grillrapport
Mer grönt på grillen om svensken får välja i sommar.

Så grillar vi – nya siffror

35 procent uppger att de gillar att grilla så mycket för att det ger mer tid till att laga mat och umgås med varandra.
40 procent vill att deras grillfest helst ska vara lugn med vänner.
24 respektive 30 procent uppger att de helst grillar med vänner respektive släkt och familj.
1 procent uppger att de helst grillar för sig själva.
12 procent anger att de grillar året om.

*Ica:s Grillrapport 2017: undersökningen genomfördes av Kantar Sifo på uppdrag av ICA mellan den 15 och 27 februari 2017 och inkluderade 1001 personer i åldern 15+, jämnt fördelat mellan män och kvinnor och utspridda över hela Sverige.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen