Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 25 augusti 2017

Trotjänare försvinner från Liseberg

På söndag går sista turen för en riktig trotjänare på Liseberg. Det klassiska sagoslottet stänger för säsongen och kommer inte att öppna igen.

I snart 50 år har det klassiska sagoslottet varit en del av Lisebergs utbud och lockat massor av både barn och vuxna in i sagolandet.

Men vill du ha en chans att åka den en sista gång får du skynda dig. Nöjesparken har beslutat att riva attraktionen och sista sagoturen går nu på söndag.

– Sagoslottet har passerat sitt bäst före-datum, säger Katarina Warnström, presskontakt vid Liseberg till Göteborgsposten.

Sagoslottet byggdes 1968 och består av en rälsbunden bana med plats för 45 personer i 15 gondoler. Inne i slottet har Peter Pan, Askungen och många andra sagofigurer mött besökarna. Men nu är det alltså dags att vinka farväl.

På platsen ska en ny attraktion byggas – Valkyria, som är en ny berg- och dalbanan som ska öppna redan nästa år.

Enligt Katarina Warnström finns det planer på att ersätta sagoslottet med en liknande attraktion. Men det är oklart när det blir.

Läs också: 10 saker du inte visste om Liseberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen