Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 januari 2018

Tröttnade på snön - byggde en "kälkbarnvagn"

När Elin Wall i Umeå ledsnade på att dra barnvagnen på de nedsnöade och dåligt plogade vägarna löste hon och en kompis problemet på sitt eget sätt. Resultatet har hyllats i sociala medier.

FOTO: Privat

Under mellandagarna vräkte det ned stora mängder snö i Umeå. Och det var dåligt plogat där Elin Wall bor under mellandagarna. När hon skulle gå ut med sin ettårige son för att åka kälke fick hon släpa både den och barnvagnen efter sig.

– Det var ett par dagar när det snöade hela tiden så det var svårt att hålla undan. Det blev mycket att dra på, säger hon till Land.se.

Läs också: Snickaren skattade åt Mias idé – kolla hennes supersmarta bygge

Satte vagnen på kälken

En killkompis föreslog att hon skulle prova att kila fast vagnen ovanpå kälken. Till hennes förvåning fungerade det utmärkt, direkt. Vagnens underrede och kälkens ovandel passade varandra som hand i handske.

– Det gick nästan för bra att få fast vagnen på kälken, så man fick dra loss dem från varandra efteråt, säger Elin Wall.

SVT Nyheter Västerbotten skrev först om den lyckade kombinationen. Efter besöket i pulkbacken har hon använt sig av kälktricket på vagnen några gånger. Lösningen förutsätter att man är två vuxna. En person drar den sammanbyggda vagnen och kälken, och en styr.

Även hennes son Harald gillar bygget och har sovit gott i den sammanbyggda vagnen och kälken. Hon påpekar att lösningen fungerar bäst när det snöar kraftigt och inte är skottat.

När Elin Wall lade ut tipset på Facebook hyllades lösningen som klockren, men även några negativa kommentarer har förekommit.

– Alla måste få ha åsikt. Det är ändå roligt att så många har varit positiva, säger hon.

Läs också: Byborna fick nog – här är deras kreativa lösning för att rädda sin mack och affär

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen