Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 12 september 2018

Tv-bonden Sebastians sorg – tvingas slakta sina kor

Sebastian ”Muskelbonden” Liljeblad och hans fru har liksom många andra bönder drabbats hårt av sommarens torka. Nu tvingas paret, som träffades i Bonde söker fru, skicka flera av sina älskade kor till slakt.

 Sebastian ”Muskelbonden” Liljeblad och hans fru Petra träffades i TV4:s serie Bonde söker fru 2014 och gifte sig 2017.
Sebastian ”Muskelbonden” Liljeblad och hans fru Petra träffades i TV4:s serie Bonde söker fru 2014 och gifte sig 2017. FOTO: Privat

Det är på grund av sommarens torka som bondeparet Sebastian och Petra Liljeblad i Anderstorp nu har tvingats skicka två av sina tio kor till slakt.

”Det är ÅT FANDERS så svårt att  behöva säga hejdå till några av våra underbara tjejer som, pga det FRUKTANSVÄRDA sommarvädret som varit, nu behöver lämna oss”, skriver Petra i ett känslosamt inlägg på Instagram.

– Eftersom jag har så få djur och är med dem mycket så de blir som mina husdjur. Därför blir det väldigt sorgligt. De två som vi har sålt är snälla och tillgivna, säger Sebastian Liljeblad, som även har kallats ”muskelbonden”, till Land. Läs också: ”Muskelbonden” Sebastian ska bli pappa

Fodret räcker inte

Det svåra valet fick de göra utifrån kornas hälsa. Även deras spångtjur skickades till slakt. Under sommaren har Sebastian och Petra fått ta hjälp av andra bönder och slagit åkrar på andra platser för att få ihop foder.

– Det har varit svårt att få ihop tillräckligt. Det är osäkerheten att få fodret att räcka till över vintern som gör att jag känner mig tvungen, säger Sebastian.

Läs också: Här är höstens bästa tv-serier

 Petra Liljeblad beskriver sorgen i ett inlägg på Instagram.
Petra Liljeblad beskriver sorgen i ett inlägg på Instagram. FOTO: Privat

Glädjebeskedet muntrar upp

Sebastian och Petra blev kära i varandra under inspelningarna av Bonde söker fru 2014. Petra flyttade så småningom in hos Sebastian på gården i Kärvaryd och 2017 gifte de sig. Nu väntar de sitt första barn – ett besked som glädjer paret mitt i sommarens utmaningar.

– Under den här sommaren som har varit så jobbig på alla sätt har det varit skönt att kunna se fram emot detta och planera inför det, säger Sebastian.

Läs också: Bondeparet om seriepremiären: ”Kärleken är den röda tråden”Läs också: Här är bönderna i årets Bonde söker fru

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen