Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 10 januari 2018

TV4-hallåorna försvinner: karriärlyft för många

TV4 meddelade under tisdagen att hallåorna försvinner från rutan, åtminstone från bilderna. Många har dock skapat sig ett känt ansikte som TV4-hallåor under åren.

TV4 har nu tagit beslutet att hallåorna, som presenterar programmen försvinner från rutan och endast kommer finnas kvar som röster mellan programmen. Hallåorna Jonathan Borghesi och Stefan Larsson tycker att beslutet är tråkigt.

– För egen del tycker jag att det är skittråkigt. Det är ett väldigt roligt jobb och jag tycker synd om tittarna, säger Jonathan Borghesi, till Aftonbladet.

Han arbetade som hallåa i två år, men har under hösten även presenterat tv-programmet Idol.

FOTO: / IBL Bildbyrå

När bilden försvinner på hallåorna och bara rösten blir kvar försvinner tre tjänster av de sex tjänster som finns idag, en uppgift som dock inte har bekräftats av TV4:s kommunikationsavdelning.

Läs också: Därför firar Mandelmanns påsk i januariLyckat karriärdrag

Att vara hallåa har dock varit ett lyckat karriärdrag, visar en sammanställning som Expressen gjorde i somras.

Bästa exemplet är kanske Richard Sjöberg, som efter att ha varit lokalreporter och hallåa på TV4 har haft en lång karriär som programledare, idag på Postkodmiljonären.

– Det har varit många och väldigt händelserika år på TV4. Jag är jättetacksam över att jag har fått chansen att göra den här tv-karriären som blivit mitt yrke, sade han till Expressen.

FOTO: / IBL Bildbyrå

Anders Östman har även arbetat med Idol och Let’s dance och arbetar numera som projektledare, senast på frikskolekoncernen Thorén Framtid.

FOTO: Eero Hannukainen / IBL Bildbyrå

Åse Åsenlund var med nästan från början, när TV4 startade med hallåor och har även prsenterat väder och varit programledare. Hon har även arbetat med Kristin Kaspersen och Renée Nyberg och är idag producent på Strix Television.

FOTO: Eero Hannukainen / IBL Bildbyrå

Ebba Blitz arbetade som hallåa under mitten under 90- och 00-talet och övergick till SVT och arbetade som reporter och programledare innan hon började driva säkerhetsbolaget Alertsec, sin make.

FOTO: / IBL Bildbyrå

Jenny Harrysson arbetade som hallåa dels i slutet av 90-talet, dels från 2005. Hon har också lämnat TV4 för SVT, där hon är programledare.

Lucette Rådström kom till TV4 i slutet av 90-talet, från ZTV. Hon är fortfarande programpresentatör, men har under åren synts både som programledare och som deltagare i Gladiatorerna.

Läs också: Lands mest lästa artiklar 2017

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen