Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 8 maj 2019

Vätternrundan och O-ringen satsar på svensk mat

Vätternrundan och O-ringen satsar på lokalproducerad och svensk mat.

– Vi vill känna oss trygga med att maten är välproducerad och bra för våra deltagare, säger Gunilla Brynell-Johansson, VD för Vätternrundan.

 Cirka 38 000 cyklister deltar i Vätternrundan.
Cirka 38 000 cyklister deltar i Vätternrundan. FOTO: Petter Blomberg

I ett samarbete med LRF ska deltagare och besökare på Vätternrundan och O-ringen få möjlighet att ta del av mat som vildsvinskebab, lammburgare och hållbara vegetariska alternativ, allt med lokal eller svensk stämpel.

Läs också: Efter bondeilskan – så påverkades Vasaloppets matval

Lokal målgångsmat

För de cirka 38 000 cyklister som kämpar sig runt de olika sträckorna i Vätternrundan i juli väntar till exempel svensk och lokalproducerad målgångsmat.

– Vi säkerställer att det är svenska råvaror för de som har gjort sina fantastiska lopp. Vi kommer även ha en food court med lokala aktörer och lokal mat, säger Gunilla Brynell-Johansson, VD för Vätternrundan.

Läs också: Är du klimatsmart – testa dig själv!

O-ringen lagar lokalt live

Mat för de lite mindre rörliga besökarna kommer även orienteringsevenemanget O-ringen ha i juni. De tar hjälp från LRF och plockar in en kock från Östergötland och placerar hen på torget bland utställare och barnaktiviteter. Där kommer mat på lokala råvaror lagas live.

Läs mer på Land Lantbruk.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen