Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 4 augusti 2017

Vilka hjältar! De räddar livet på övergivna kattungar

Karlskrona

Kattungar som lämnas åt sitt öde är tyvärr inget ovanligt. Men det vill grundarna bakom den ideella organisationen Kattungeakuten ändra på. Tillsammans hjälps de åt att ge övergivna kattungar en andra chans.

 Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos FOTO: Mostphotos

Eelin Dahlquist har tagit hand om övergivna kattungar i flera år, ett engagemang som gjort att många vänt sig till henne med djur i behov av nya hem.

Har fått många samtal

I hopp om att kunna rädda ännu fler kattungar har Eelin Dahlquist och Martina Lindell startat Facebooksidan Kattungeakuten. Responsen har varit minst sagt över förväntan.

På bara några veckor har de fått över 600 följare och många tips om kattungar som hittats vid vägkanter eller i containrar.

Hittills har de kunnat rädda samtliga, mycket tack ett omfattande nätverk med frivilliga som öppnat sina dörrar.

– Vi har ett tiotal personer/familjer, där vi kan placera ut kattungarna i en trygg hemmiljö. Det är viktigt att de som vill hjälpa till är medveten om att det krävs mycket arbete. Att ge katterna mat med jämna mellanrum och att de får uppmärksamhet, säger Eelin Dahlquist till SVT Blekinge.

Tar ansvar för kattungarna

Medlemmarna i nätverket tar hand om kattungarna i minst tolv veckor, eller tills de är redo att flytta vidare. Sedan ser de till att de får komma till ett kärleksfullt hem där de kan bo permanent. Sedan gör de också uppföljningar för att se så att allt fungerar bra.

Eelin och Martina är förvånade över hur många som är positivt inställda till att hjälpa kattungarna. I dag har de fler personer som köar för att ta emot kattungar än vad de har kattungar.

– Vi hoppas att folk ska förstå att det finns kärleksfulla hem till katterna. De behöver inte göra sig av med dem på något annat sätt, säger Martina Lindell, till Sydöstran.

Än så länge finns initiativet i Karlskrona och hittar man en övergiven kattunge går det bra att kontakta Kattungeakuten.

Läs också: Längtar du efter en kattunge? Kolla så du klarar kattkörkortet!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen