Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 21 september 2018

Vilken bra idé! Bär frukten från butiken i handsydda spetspåsar

Hör du till dem som tar med sig en tygkasse när du handlar? Vi hjälper dig ännu ett steg! Ta med din egen fruktpåse till mataffären istället för att plocka en ny i plast varje gång du köper grönsaker på lösvikt.

Funkar det att gå till affären med en fin handsydd spetspåse i fickan och handla frukt?

– Självklart! Det gäller bara att komma ihåg den, den är lätt att tvätta och det blir bästa snackisen i kassan. Det säger Liselotte Norén som brinner för återvinning av textilier.

Köp smartaste produkterna av återbrukad textil

fruktpåse

Liselotte Norén är stenhård mot sig själv. Glömmer hon tygkassen hemma när hon går till mataffären för att handla – då kliver hon ut ur butiken med varorna i famnen. Det är det här plastberget som hon vill bidra till att minska. Men precis som alla andra så har hon svårt att bryta gamla vanor och hitta nya lösningar.

Minska platsberget

– Osten till exempel, den kommer i en plastförpackning från butiken och hemma slänger vi förpackningen och förvarar den sedan i en ny plastpåse, där måste det går att göra något, menar hon.

Skapar arbetstillfällen

Liselotte försöker verkligen klara sig utan plastpåsar. Det fick henne att börja spåna kring fruktpåsarna i livsmedelsbutikerna. Det resulterade i fruktpåsar av slitstarka tyll- och spetsgardiner och som kan användas om och om igen. De sys av Kvinnocenter i mellersta Sverige och skapar dessutom arbetstillfällen.

Tygets stora transparenta partier gör det lätt för kassapersonalen att se produkten och dess märkning genom väven.

Vill du veta mer om Liselotte och historien bakom påsarna – besök refo.nu.

Hitta lokalt hanverk och kända varumärken i Land Shopping.

Läs även: 5 fakta om framtiden fordon – därför är eldrivet så bra

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen