Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 13 januari 2017

Vilken succé! Alla pratar om Land-priset "Årets lantis"

En lång intervju med Po Tidholm i P1 morgon och därefter ett reportage om kvinnan bakom FB-gruppen Glesbygdsgirls. Priset fick alla att tala om landsbygden.

FOTO: Jonas Walla

Alla de stora medierna i Sverige berättade om att journalisten Po Tidholm blivit utnämnd till Årets lantis 2016. Att dokumentärserien Resten av Sverige låg till grund för detta fick lyfte glesbygdens frågor i medierna.

Delar av förmiddagen i P1 dominerades av en lång intervju med Årets lantis, därefter var det Östersundspostens Karin Jonssons tur i ett reportage om mediasituationen på landsbygden.

Landsortspressen lyfte fram ortsborna

Flera länstäckande tidningar passade på att lyfta fram länsbor som var med på den 100 namn långa listan. ”Flera smålänningar är årets lantis”, skrev Smålands dagblad. Ingvar Kamprad, Liatorp, är nia på listan och har sällskap av flera andra från landskapet.

Gävle Dagblad har en stor intervju med Po Tidholm.

Då gick amerikansk skvallerpress igång

Än så länge har nyheten om Årets lantis hållit sig inom rikets gränser. I fjol, när prinsessan Sofia fick utmärkelsen, uppmärksammades priset av Hello! – en amerikansk sajt för kändisskvaller.

Det får dock sägas att de gjorde lite fel i översättningen när de basunerade ut: ”Princess Sofia ‘flattered’ to be voted ‘Hillbilly of the Year’.” Något som snarast kunde översättas med: Prinsessan Sofia smickrad av att röstas fram som årets bonnlurk.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen