Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 17 december 2015

Vilken succé! Letade efter skidvalla – köpte hela företaget

Henrik Rehnström letade skidvalla på nätet – men köpte hela webshopen och flyttade in verksamheten i pojkrummet i Älvdalen. Nu har bröderna fått pris som Årets e-handlare.

Henrik Rehnström från Älvdalen skulle bara köpa skidvalla. Men så såg han att hela webshopen var till salu – och så slog han och hans bror till.

Det var för snart tio år sedan, företaget hade låg omsättning och gjorde ingen vinst. I år omsatte killarna 26 miljoner, har ett dotterbolag i Norge och planerar nu att utvidga även till Danmark och Finland.

Allt drivs från pojkrummet i föräldrahemmet i Älvdalen.

– Vi vill värna om orten och vara kvar i Älvdalen.  I dag arbetar 12 personer med Skistart och majoriteten av dem kommer härifrån. Vi marknadsför oss inte lokalt och det beror främst på att den vanliga lokala sporthandlaren i byn inte ska få onödigt mycket konkurrens. Vi vill att bygden ska fortsätta leva, säger Johan till driva-eget.se.

Nu har de också utvecklat företaget, från skidutrustning till även multisport och triathlon.

–  Många av de nya satsningarna gör vi också för att kunna behålla hela personalstyrkan året runt och inte bara plocka in dem under högsäsong, förklarar Johan.

Trots att det är ett webbföretag vill vissa kunder hämta grejerna på plats i Älvdalen. Som värmlänningen som kom med sitt eget flygplan.

– Landningsbanan ligger en kilometer från oss, sedan så han körde med flyget på småvägarna hit till vår lagerbutik, berättar Johan.

 

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen