Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 7 augusti 2017

Vogues hyllning till Skåne - listar platserna du inte får missa

Den bästa platsen att turista på i Sverige? Skåne såklart, i alla fall enligt det amerikanska modemagasinet Vogue som gjort en guide över saker du bara måste hinna med under ett besök.

 Foto: Mostphotos
Bild 1/2 Foto: Mostphotos FOTO: Mostphotos
 Foto: Istock
Bild 2/2 Foto: Istock FOTO: Piter1977

Medan många turister väljer att åka till Stockholm, Gotland eller Öland faller ofta de allra sydligaste delarna av landet i glömska.

Det är synd, tycker Vogue. I Skåne finns nämligen allt man behöver: Ekologiska gårdar, otrolig mat, pittoreska butiker och för att inte tala om det fantastiska landskapet med svepande sandstränder, frodiga kullar, blommande fält och betande djur.

Platserna du inte får missa

I en utförlig artikel lyfter de fram platserna som är väl värda en omväg. Bland annat omnämns Bäckdalens handelsträdgård i Båstad där du hittar allt för den gröna tallriken, Mölle krukmakeri i Kullabygden där man både kan äta gott och köpa keramik och Vikentomater i Höganäs med inte mindre än 101 olika tomatsorter.

Om du är sugen på att läsa hela semesterguiden hittar du den här.

Läs också: Semestra i Sverige – 25 härliga utflyktstips från norr till söder

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen