Bad Gastein / Österrike

Smakupplevelser och höstvandring i Bad Gastein

23 - 30 SEPTEMBER 2023
Landresor / Natur / Smakupplevelser och höstvandring i Bad Gastein

Bad Gastein / Österrike

Smakupplevelser och höstvandring i Bad Gastein

23 - 30 SEPTEMBER 2023

Dags för ett smakfullt äventyr! Följ med på en vandringsvecka i det österrikiska kökets tecken. Under veckan så kommer vi förutom att få njuta av underbara vandringar i sagolika miljöer även att utforska det österrikiska kökets många specialiteter. Resan bjuder dessutom på spännande utflykter, cooking class samt vin- och snapsprovning på lokala gårdar, allt med kunniga kockar och guider.

  • Kombinera vandring med smaker från Österrike
  • Boende på Alpresors finaste Hotel Salzburger Hof****+
  • Cooking class, vinprovning & snapsprovning
  • Fokus på gemenskap, upplevelser & mat

Varje dag besöker vi någon av dalens alla trevliga hüttor där vi får avnjuta regionala och lokala rätter, ofta producerade med gårdens egna råvaror. Dessutom frestar vi våra smaklökar ytterligare med vinprovning, snapsprovning samt ett besök på anrika Stieglkeller.

Välkommen till en lyxig, smakrik och aktiv alpresa!

Avgång 23 Sep 2023
Från Arlanda
Reslängd 8 dagar
Pris från 18 295 SEK
I samarbete med Alpresor
Avgång 23 Sep 2023
Från Köpenhamn
Reslängd 8 dagar
Pris från 18 295 SEK
I samarbete med Alpresor
Avgång 23 Sep 2023
Från Landvetter
Reslängd 8 dagar
Pris från 18 295 SEK
I samarbete med Alpresor

Vad händer under resan?

Veckan bjuder på fem dagar vandring där vi varje dag utforskar nya platser och vandringsleder. Under våra turer besöker vi noggrant utvald hüttor där vi varje dag serveras en välsmakande lunch varefter de som önskar sedan kan välja att följa den österrikiska seden och runda av med en hemmabränd snaps. För dig som reser med Nordic Walking, sker fyra av vandringarna i Gasteinerdalen och en dag gör vi en dagsutflykt till Mozarts vackra hemstad Salzburg. Här utforskar vi gamla stan, dess mysiga gränder och sevärdheter innan vi vandrar upp på berget Mönchberg. Härifrån får vi en fantastisk utsikt över staden och de omkringliggande bergen. Dagens lunchstopp gör vi i det anrika ölbryggeriet Stiegls alldeles egen ”Biergarten” där en klassiskt tillagad Wienerschnitzel står på menyn.

Utöver detta kommer vi även att delta på en vinprovning på Hotel Salzburger Hof där vi får smaka på några av Österrikes bästa viner. Dessutom besöker vi bonden Hans på hans gård ”Durzbauers” där han ger oss en introduktion i konsten att bränna riktig kvalitetssnaps. Hans har vunnit flera priser för sina snapsar (bland annat Österrikiska mästerskapen i snapsbränneri) och vi kommer givetvis få prova några av dem. Självklart finns möjligheten att köpa med sig sin favorit hem.

Cooking Class – Österrikes godaste bakelse är och kommer alltid att vara en klassisk apfelstrudel. Under veckan kommer en mästare på bakverket som även är köksmästare på Hotel Salzburger Hof att demonstrera hur den tillagas på klassiskt österrikisk manér.

Varför vandra i Bad Gastein?

Med sitt vackra läge, precis vid Alpernas största nationalpark Hohe Tauern, erbjuder kurorten Bad Gastein naturupplevelser i absolut toppklass. Kombinationen av glaciärer och blomstrande betesängar gör att området ofta betraktas som ett av Alpernas vackraste och med sitt stora utbud av vandringsleder så finns det alltid något nytt att upptäcka. Byn erbjuder dessutom en svårslagen kombination med aktiviteter, bekväma boenden, bra mat och avkopplande termalbad.

För vem passar resan?

Denna resa passar dig som vill vara aktiv, vandra och ta del av Alpernas vackra natur samtidigt som du gärna tar en paus och njuter av det goda i livet. Genom vårt fokus på mat och dryck får vi testa regionala och lokala specialiteter vilket även ger oss kunskap och förståelse för landets kultur och dess traditioner.

Boende

Vi bor bekvämt på anrika Hotel Salzburger Hof****+  där vi sover gott i sköna sängar och njuter av en härlig frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens tur. Vi har fri tillgång till hotellets spa- och relaxavdelningar och på kvällarna serveras vi hotellets omtalade femrätters middagar.

Tillval - extra utflykter

Dagsutflykt Venedig 1 050 kr/person
Dagsutflykt Zell am See 495 kr/person

Inspiration från land.se

Läs våra reportage från Bad Gastein

Läs artikeln
bad gastein
I priset ingår

Flyg t/r frå ARN/GOT/CPH till Salzburg/München inkl. bagage

Transfer t/r Salzburg/München - Bad Gastein

7 nätter på Hotel Salzburger Hof****+ i dubbelrum

Stor frukostbuffé varje morgon

7 högklassiga femrätters middagar

Fri tillgång till hotellets spa- och relaxavdelningar

Fem dagar Nordic Walking inkl. guidning, luncher och ev. transporter

Vinprovning

Snapsprovning med snapsmästaren Hans

Cooking Class

Reseledarservice

Lokala skatter och flygskatter

Hotell och tillval

Hotel Salzburger Hof – anrikt hotell med lyxigt spa, med Bad Gasteins bästa läge då det ligger mitt i centrum. Hotellet, som har 360 bäddar, har smakfullt inredda rum och sviter som passar perfekt för alla par och familjer.
Alla rum har Dux-sängar, hårtork, TV, minibar, safe och gratis Wi-Fi. Det finns flera rum som passar familjer upp till 6 personer och vi erbjuder förmånliga barnpriser.
På hotellanläggningen finns två spa-avdelningar med pooler, bastur, massage- och fitnessavdelning samt barnrum, spelrum och mycket mer. Maten håller hög klass och restaurangen är känd för sin goda service. Nöjeslivet finns innanför väggarna med kända artister som ofta gästar hotellet.

 

Tillägg:

Avbeställningsskydd7% av resans totalpris
Enkelrum (begränsat antal)1 000 kr/person
Balkongtillägg600 kr/person
Dagsutflykt Venedig1 050 kr/person
Dagsutflykt Zell am See495 kr/person
Bokningsinformation

Boka resan online på Alpresors kampanjsida för Landresor: Här

 

Det går också bra att maila (info@alpresor.se) eller ringa in din bokning, uppge att du kommer via Landresor och vill boka Smakresan med Land.

Bilder