Tyskland & Tjeckien

Tågrundresa Dresden vid Elbe med Prag och Hamburg

26 SEPTEMBER - 3 OKTOBER 2023
Landresor / Kultur / Tågrundresa Dresden vid Elbe med Prag och Hamburg

Tyskland & Tjeckien

Tågrundresa Dresden vid Elbe med Prag och Hamburg

26 SEPTEMBER - 3 OKTOBER 2023

Följ med Landresor på en spännande, bekväm och prisvärd tågrundresa, där vi i ett behagligt tempo reser genom Danmark, Tyskland och Tjeckien. Vi ser kulturstaden Dresden, ofta kallad för Florens vid floden Elbe, de två intressanta huvudstäderna Berlin och Prag samt hamnstaden Hamburg. Resan sträcker sig över åtta dagar och inkluderar fyra städer som alla lockar med storslagna miljöer och historiska sevärdheter. Avreseorten väljer du helt själv – anslutning från din lokala tågstation ingår i biljettpriset. Välkomna, från hela landet!

Resan börjar på din hemort
När du klivit ombord tåget, har du just påbörjat ett äventyr där du får se allt du missar i en flygmaskin på 11 000 meters höjd. Trots att en tågresa tar tid, så har resan många fördelar. Du slipper köer till incheckning, säkerhetskontroll och väntetid vid bagageband när du kommer fram. Du sitter bekvämt och har rörelseutrymme om du behöver sträcka på benen. Kanske tar du en promenad in till bistrovagnen. Eller så lutar du dig helt enkelt bara tillbaka och betraktar landskapet och städerna som passerar utanför tågfönstret.

Tågresan är en del av reseupplevelsen
Redan när tåget passerat Öresundsbron, börjar du på allvar känna att du är på väg, och själva förflyttningen är i ovanligt hög grad en del av reseupplevelsen. Från Köpenhamn fortsätter resan genom via Hamburg och Berlin till Dresden vid Elbe.

Resans höjdpunkter

  • Kulturstaden Dresden vid Elbe
  • Stadsrundtur i storslagna Berlin
  • Prag med kvällskryssning på Moldau
  • Stadsrundtur i Hamburg
  • Svensktalande kunniga guider
Avgång 26 Sep 2023
Från Valfri tågstation
Reslängd 8 dagar
Pris från 19 995 SEK
I samarbete med Grand Tours

Dag 1

Tågresa Sverige - Danmark - Hamburg

I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn (ange önskad avreseort när du bokar resan). Tågbyte och paus i Köpenhamn med tid att äta lunch. Under eftermiddagen fortsätter vår tågresa genom Danmark, via Odense och Jylland, till Hamburg med ankomst vid 20-tiden. Kort promenad till vårt hotell för övernattning. Total restid ca 12 timmar om resan påbörjas i Stockholm. Middag på egen hand.

Dag 2

Tågresa till Berlin – och vidare mot Dresden

Efter frukost på hotellet, återvänder vi till stationen och påbörjar tågresan mot Berlin, en av Europas mest besökta städer med en närvarande historia och ett rikt kulturliv. Vi stannar i Berlin under sex timmar och gör en gemensam rundtur i den tyska huvudstaden. Man kan följa nationens hela historia genom Berlins sevärdheter, från Brandenburger Tor, Berlinmuren, Unter den Linden, Domkyrkan, Checkpoint Charlie till Bundeskanzleramt. Rundturen avslutas med lunch.
Tågresan fortsätter mot Dresden, dit vi ankommer under tidig kväll. Vi stannar i Dresden under två nätter. Gemensam middag.

Dag 3

Guidad rundtur i Dresden

Dresden har en mörk historia. De allierade bombade Dresden sönder och samman natten mellan 13 och 14 februari 1945. Invånarna led ohyggligt, oersättliga konstskatter förstördes och staden låg i ruiner.
Under dagens rundtur möter vi den moderna, nu återuppbyggda och mycket vackra staden Dresden, belägen mitt i Tyskland, mellan Berlin och Prag. Staden betraktas som en av Europas grönaste och bjuder på mängder av historiska sevärdheter som kungliga slottet, Operan, Zwinger konstgallerier och Frauenkirche.
Gemensam middag på kvällen.

Dag 4

Tågresa till Prag – kvällskryssning på Moldau

Tågresan från Dresden till den tjeckiska huvudstaden är intressant och tar bara 2,5 timmar. I Prag blir Europas historia levande och staden är rik på konst och vacker arkitektur längs de smala kullerstensgatorna. Prag lockar också med shopping och många intressanta museer. Efter ankomst till Prag, promenerar vi gemensamt från stationen till vårt hotell, som ligger nära gamla stan och Karlsbron (bagaget transporteras separat direkt till hotellet).
Vi inleder våra dagar i Prag med en behaglig kvällskryssning med middag på floden Moldau. Under ett par timmar kan vi från floden beundra Karlsbron och många av Prags monument, spiror och torn i kvällsbelysning.

Dag 5

Stadsvandring i Prag – en av Europas vackraste huvudstäder

Under ledning av författaren Carl Rüster, som är bosatt i staden, promenerar vi genom Prags charmiga gamla kvarter och ser flera av de berömda platser som gör Prag så unikt: stadens pulserande hjärta, Karlsbron över floden Moldau, den imponerande forna kungaborgen. Efter en gemensam lunch blir det tid för egna strövtåg i den storslagna tjeckiska huvudstaden, en av Europas vackraste.
Middag på egen hand.

Dag 6

Tågresa från Prag till Hamburg

Under förmiddagen lämnar vi Prag och återvänder med tåg till Hamburg, dit vi ankommer redan under sen eftermiddag. Denna gång stannar vi i Hamburg under två nätter. Eftermiddagen och kvällen ledig. Middag på egen hand.

Dag 7

Storslagna Hamburg

Vi befinner oss i Hamburg, Tysklands näst största stad och landets viktigaste hamnstad. Det gamla hamnområdet har delvis förändrats och låtit sig växa. Hafencity är en ny glänsande stadsdel med sin Elbphilarmoni som landmärke, Speicherstads gamla lagerlokaler och vackra broar är prov på enastående industriarkitektur. Vi gör en rundtur till fots och med buss och avslutar med gemensam lunch.
Eftermiddagen och kvällen ledig. Middag på egen hand.

Dag 8

Hemresa med tåg via Köpenhamn

Frukost på hotellet i Hamburg, varefter vi promenerar tillbaka till stationen och påbörjar hemresan mot Köpenhamn och Sverige. Tåget lämnar Hamburg vid niotiden på förmiddagen, och om du reser till Stockholm ankommer du vid 20-tiden på kvällen.

 

I priset ingår

Tåganslutning från Sverige till Köpenhamn t/r

Tågresor med platsbiljetter enligt program

Del i dubbelrum i Hamburg, 3 nätter

Del i dubbelrum i Dresden, 2 nätter

Del i dubbelrum i Prag, 2 nätter

Frukost varje morgon

Lunch i Berlin dag 2

Middag i Dresden dag 2 och 3

Middag i Prag dag 4 (middagskryssning)

Lunch i Prag dag 5

Lunch i Hamburg dag 7

Alla i programmet presenterade utflykter och entréer

Lokala auktoriserade guider

Grand Tours färdledare under hela resan

Hotell

Hamburg: Hotel Graf Moltke
Uppskattat hotell med centralt läge, på kort promenadavstånd från centralstationen i Hamburg. Dubbelrum med badkar eller dusch och wc, hårfön, tv.

Dresden: Hotel Intercity Dresden
Modernt hotell, beläget på gångavstånd från Dresdens centralstation och till den historiska stadskärnan. Bar och Restaurang. Dubbelrum med dusch/wc, hårfön, tv, telefon, luftkonditionering.

Prag: Hotel Medvidku
Detta historiska hotell har anor från 1466 och är därmed en av Prags äldsta. Här finns även ett känt mikrobryggeri med en pub som serverar traditionella tjeckiska rätter och hembryggd öl. Hotellet ligger 300 meter från den tjeckiska nationalteatern, 500 meter från torget i Gamla stan och 700 meter från Karlsbron.

Tillval
Priset 19 995 kr/person gäller för del i dubbelrum. För enkelrum debiteras ett tillägg om 3 300 kr för hela resan.

Bagage
Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort.

Mat under tågresan
Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

Information

Såhär bokar du
Boka direkt online via länken ovan, eller genom att ringa Grand Tours på 08-241525.
När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa.

Pass
På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Villkor och mer information
För fullständig information och villkor för bokningen och resan, läs mer på researrangörens sida här

Resplan
Dag 1. Tåg till Hamburg och övernattning.
Dag 2. Tåg till Berlin och rundtur innan vidarefärd mot Dresden.
Dag 3. Guidad tundtur i Dresden.
Dag 4. Tågresa till Prag – kvällskryssning på Moldau.
Dag 5. Stadsvandring i Prag.
Dag 6. Tågresa från Prag till Hamburg.
Dag 7. Rundtur till fots i storslagna Hamburg.
Dag 8. Avresa från Hamburg till Köpenhamn och Sverige.

Valuta
Euro och tjeckiska korunas

Bilder