Gardasjön/Italien

Tåg till Gardasjön - vin och trädgårdar

2 - 11 MAJ 2023
Landresor / Natur / Tåg till Gardasjön - vin och trädgårdar

Gardasjön/Italien

Tåg till Gardasjön - vin och trädgårdar

2 - 11 MAJ 2023

Denna resa är nu slutsåld, men visa ditt intresse för nya tillfällen i formuläret nedan!

Följ med Landresor till småstaden Garda och ett vårvackert Gardasjön i Italien – resan går hela vägen med tåg! Vi stannar en hel vecka i Italien där vi provar viner och besöker utvalda trädgårdar och parker runt Gardasjön. Men framför allt umgås vi, äter goda middagar och har det trevligt tillsammans. Resan sträcker sig över tio dagar, med första och sista natten på hotell i Hamburg. Detta är en perfekt möjlighet att med rutinerad färdledare och i gott sällskap få uppleva hur bekvämt det kan vara att resa klimatsmart till kontinenten. Avreseorten väljer du helt själv – anslutning från din lokala tågstation ingår i biljettpriset. Välkomna, från hela landet!

 

Tågresan är en del av reseupplevelsen
När du klivit ombord tåget, har du just påbörjat ett äventyr där du får se allt du missar i en flygmaskin på 11 000 meters höjd. Trots att en tågresa till Italien tar tid, så har resan många fördelar. Du slipper köer till incheckning, säkerhetskontroll och väntetid vid bagageband när du kommer fram. Du sitter bekvämt och har rörelseutrymme om du behöver sträcka på benen. Kanske tar du en promenad in till bistrovagnen. Eller så lutar du dig helt enkelt bara tillbaka och betraktar landskapet och städerna som passerar utanför tågfönstret.

Redan när tåget passerat Öresundsbron, börjar du på allvar känna att du är på väg, och själva förflyttningen är i ovanligt hög grad en del av reseupplevelsen. Från Köpenhamn fortsätter resan genom Tyskland, och när tåget närmar sig Bayern och Alperna, känns det som att resa rakt in i ”Sound of Music”.

Efter byte av tåg, lämnar vi München och det historiska kungariket Bayern. Efter Innsbruck, som är Tyrolens historiska huvudstad, passeras Brennerpasset, som är gränsen mellan Österrike och Italien och mellan Nord- och Sydeuropa. Från tågfönstret ser vi Trento, där Italiens blivande fascistiske diktator Benito Mussolini levde i början av 1900-talet, då staden fortfarande tillhörde Österrike. Han var redaktör för den socialistiska tidningen Arbetarens framtid. Mussolini blev oskyldigt misstänkt för bank­rån och utvisades till Italien där han med tiden valde en annan bana.

 

Nu väntar en hel vecka i Italien
Småstaden Garda vid Gardasjön, ansedd som Europas vackraste sjö, har varit semesterort ända sedan antiken. Under veckan är frukost och middag är inkluderat på hotellet. Men för den skull får du inte missa att någon kväll njuta av en pizza eller en spaghetti på en av tavernorna i gränderna, och insupa den romantiska Lady och Lufsen-atmosfären.

Avresa 02 Maj 2023
Från Valfri tågstation
Reslängd 10 dagar
I samarbete med Grand Tours

Anmäl ditt intresse här

Denna populära resa är nu fullbokad. Vi planerar fler härliga tågresor. Fyll i denna, icke-bindande, intresseanmälan så får du ett mejl när bokningen öppnar!

Dag 1 - Tisdag 2/5

Tåg till Köpenhamn och vidare genom Danmark till Hamburg

I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn (ange önskad avreseort när du bokar resan). Tågbyte och paus i Köpenhamn med tid att äta lunch. I Köpenhamn träffar du övriga medresenärer samt färdledaren, som medföljer under hela resan till Italien och tillbaka. Under eftermiddagen fortsätter vår tågresa, från Köpenhamn via Odense och Jylland, till Hamburg med ankomst vid 20-tiden. Promenad till vårt hotell för övernattning. Total restid ca 12 timmar om resan påbörjas i Stockholm.

Dag 2 - Onsdag 3/5

Tåg från Hamburg till Verona

Efter en tidig frukost på hotellet, promenerar vi gemensamt tillbaka till stationen och påbörjar den spännande tågresan genom Europa.

Den fortsatta färden till Italien går den klassiska järnvägsrutten via München till Verona och är en hänförande och miljövänlig del av resan. Paus i München och byte av tåg för den avslutande sträckan till Italien. Efter att ha passerat Brennerpasset och staden Bolzano följer tåget den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po, ända till Verona. Tågresan från Hamburg till Verona tar 12 timmar inklusive uppehåll vid tågbytet.
Ankomst till Verona och buss till Gardasjön, restid ca 60 minuter. Incheckning och lättare kvällsmåltid på hotellet.

Dag 3 - Torsdag 4/5

Garda och Bardolino

Den pittoreska staden Garda, som ligger vid sjöns sydöstra strand, har gett Gardasjön dess namn. Detta är Italiens största sjö, drygt 50 km lång, och det milda klimatet, grönskan och den gästvänliga befolkningen gör Gardasjön till ett perfekt resmål.

Det är lätt att bli förälskad i stadens medeltida charm, dess färgglada hus och småbutiker i de trånga gränderna. Den bilfria strandpromenaden är Gardas hjärta. När solen går ned över Gardasjön fylls alla caféer och restauranger. Många har musik och även butiker håller öppet till långt in på kvällen.

Om du har lust, och orkar, kan du under förmiddagen följa med på en fyra kilometer lång promenad längs stranden till grannstaden Bardolino. Denna del av Gardasjön kallas ibland ”olivkusten”, då förutsättningarna för olivodling är optimala. Utöver olivolja är Bardolino känt för vinet som bär stadens namn. Du får egen tid att utforska den vackra staden och väljer själv om du vill promenera eller ta båten tillbaka till Garda.

Dag 4 - Fredag 5/5

Isola del Garda och Heller Garden

Gardasjön är italienarnas mest älskade sjö, en skattkista fylld av charmiga småstäder. Vi tar båt från hamnen i Garda, rakt över sjön, till en av de allra mest pittoreska, Gardone Riviera. Vi inleder dagen med att besöka Isola del Garda, den största ön i Gardasjön. Ön domineras av det privata palatset Villa Borghese-Cavazza i storslagen neo-gotisk arkitektur, designad av arkitekten Luigi Rovelli i början av 20-talet. Vi njuter i första hand av trädgården i klassisk italiensk stil med välmodellerade häckar, palmer med ursprung på Kanarieöarna och en mängd exotiska frukter.
Vi fortsätter till Gardasjöns västra strand där vi besöker Fondazione André Heller – eller populärt kallad Heller Garden, en botanisk trädgård med inslag från alla världsdelar. Indiska och marockanska skulpturer, porlande bäckar, fiskdammar och vattenfall gör parken trivsam och rofylld. Återresan till Garda med båt.

Dag 5 - Lördag 6/5

Verona och Parco Palazzo Giusti

Idag väntar en heldag i Verona, för turisten först och främst Romeos och Julias stad. Shakespeare hade aldrig varit här, men Julias hus, med den berömda balkongen, kan ändå beskådas. Vi inleder med en guidad promenad i den vackra kulturstaden vid Adigefloden. De största sevärdheterna, förutom den romerska amfiteatern, är det vackra torget Piazza Bra och familjen della Scalas gravar på gatan bakom Piazza dei Signori.
Vi fortsätter därefter till renässansträdgården Giardino Giusti, som anses vara en av de vackraste i Italien. Trädgården ligger i anslutning till ett palats, strax utanför Veronas historiska centrum, och är en fridfull och vacker klassisk trädgård av italienskt format och struktur med fontäner, statyer, anlagda gångar och stenmurar.

Dag 6 - Söndag 7/5

Ledig dag – eller egen utflykt med båt på Gardasjön

Dagen är ledig och några timmar vid poolen kanske lockar. Eller varför inte göra en utflykt på Gardasjön!
Söder om Garda ligger lilla vackra Lazise, omgiven av sin mäktiga stadsmur. Fortsätter du längre söderut når du Sirmione med sin pampiga borg längst ute på en långsmal halvö. Intill ligger staden Desenzano, fylld av charm, en livlig hamn och trivsamma gränder.
Reser du mot norr och den charmiga medeltidsstaden Malcesine, är berget Monte Baldo ovanför byn ett givet utflyktsmål. Ta linbanan upp till 1 760 meters höjd. Härifrån är utsikten makalös och naturen pastoral med sina orkidéer, edelweiss och vänliga kossor.
Allra längt i norr ligger Riva del Garda, i regionen Trentino, och en av Gardasjöns mest populära utflyktsmål, småstaden Limone sul Garda, som fått sitt namn efter områdets tidigare citronodlingar.

Dag 7 - Måndag 8/5

Valpolicella med vinprovning

Runt Gardasjön ligger vindistrikten tätt. Bland andra Verona, Bardolino, Lugana och Soave. Men populärast av dem alla är Valpolicella, mycket tack vare vinerna Ripasso och Amarone som produceras här. Vi gör under förmiddagen en utflykt till en av vingårdarna i Valpolicella där vi, efter en rundvisning, får prova ett par av gårdens viner.
Eftermiddagen är ledig. Kanske ett par timmar vid poolen lockar. Eller ett stillsamt strövtåg i stadens gränder med sina inbjudande konstgallerier och små butiker.

Dag 8 - Tisdag 9/5

Ledig dag – eller vandring upp på klippan La Rocca

En avslutande dag i vackra Garda. Om du inte föredrar att tillbringa dagen vid poolen, eller i skuggan under ett parasoll, kanske lockas du av att vandra upp på klippan La Rocca, som reser sig 280 meter över staden. Orkar du hela vägen till toppen, belönas du med en storslagen utsikt över Gardasjön.

Dag 9 - Onsdag 10/5

Tågresa från Verona mot Hamburg

Vi lämnar Garda och påbörjar hemresan. Buss till Verona varifrån tåget till Hamburg avgår vid niotiden. Paus med tågbyte i München och fortsatt resa mot Hamburg med ankomst på kvällen. Övernattning på hotell beläget på gångavstånd från stationen.

Dag 10 - Torsdag 11/5

Tågresa Hamburg–Sverige

Frukost på hotellet i Hamburg och gemensam promenad tillbaka till stationen. Hemresa med tåg mot Köpenhamn och Sverige. Om du reser till Stockholm, ankommer du vid 20-tiden på kvällen.

I priset ingår

Tåganslutning från Sverige till Köpenhamn t/r

Tågresor med platsbiljetter till Italien t/r

Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter, frukost

Del i dubbelrum i Garda, 7 nätter

Halvpension i Italien (exkl. dryck)

Guidad promenad i Verona

Besök i parken Giardino Giusti

Båtresa till Isola del Garda med besök i slottsträdgården

Gardone Riviera med besök i parken Fondazione André Heller

Utflykt till Valpolicella med vinprovning

Bardolino, promenad

Lokala auktoriserade guider (engelska)

Grand Tours handplockade och erfarna färdledare

Hotell

Hotel La Perla är ett trestjärnigt, äldre och klassiskt italienskt hotell med 148 rum, restaurang och bar. Rummen är små med dusch/wc och hårtork, telefon, satellit-tv, radio, minibar, kassafack, luftkonditionering och balkong. Poolen, som är byggd senare än hotellet, ligger separat och man når denna via en gångtunnel bakom själva hotellet. Endast några minuters promenad till strandpromenaden och gamla stan.

Tillval
Priset 18 995 kr/person gäller för del i dubbelrum. För enkelrum debiteras ett tillägg om 4 300 kr för hela resan.

Bagage
Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort.

Mat under tågresan
Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

Information

Såhär bokar du
Boka direkt online via länken ovan, eller genom att ringa Grand Tours på 08-241525.
När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa.

Pass
På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Deltagarantal
Max antal 26 personer

Villkor och mer information
För fullständig information och villkor för bokningen och resan, läs mer på researrangörens sida här.

Bilder