Göta Kanal / Sverige

Klassisk kanalkryssning på Göta kanal

SOMMAREN 2023
Landresor / Sverige / Klassisk kanalkryssning på Göta kanal

Göta Kanal / Sverige

Klassisk kanalkryssning på Göta kanal

SOMMAREN 2023

Upptäck Sveriges vackra landskap med en drömsk båtfärd som du sent ska glömma. I resans pris ingår alltid guidade utflykter och helpension med frukost, lunch och middag. Äntligen presenterar Landresor ett samarbete med Rederi Göta Kanal AB där vi har nöjet att erbjuda 15% rabatt på klassiska turerna med de historiska kanalfartygen M/S Wilhelm Tham, M/S Juno och M/S Diana.

Du ringer eller mejlar in din bokning och uppger ”Land 2023” för att ta del av erbjudandet. Rabatten gäller på följande rutter:

  • Lilla kanalresan (2 dagar) Söderköping – Motala, M/S Wilhelm Tham: 30 juni, 4 juli, 8 juli, 19 juli, 23 juli och 7 aug
  • Lilla kanalresan (2 dagar) Motala – Söderköping, M/S Wilhelm Tham: 2 juli, 10 juli, 25 juli, 5 aug och 9 aug
  • Göta kanals pärlor (3 dagar) Norsholm – Mariestad, M/S Wilhelm Tham: 19 juni, 13 juli och 12 aug
  • Göta kanals pärlor (3 dagar) Mariestad – Norsholm, M/S Wilhelm Tham: 22 juni och 16 juli
  • Klassiska kanalresan (4 dagar) Stockholm – Göteborg, M/S Juno: 4 aug, 12 aug, 21 aug och 29 aug
  • Stora Sverigeresan (6 dagar) Stockholm – Göteborg: 20 maj, 2 juni (M/S Diana); 8 juni, 23 aug (M/S Wilhelm Tham)
  • Stora Sverigeresan (6 dagar) Göteborg – Stockholm: 14 maj (M/S Diana)

 

Livet ombord

Nyckelordet för våra kryssningar på Göta kanal är njutning. Stäng av mobilen och njut av stillheten, sällskapet och kulinariska upplevelser ombord våra kanalbåtar.

För oss är maten och drycken ombord en lika viktig del av upplevelsen som den historiska och geografiska resan. Våra välkomponerade menyer tar dig med på en kulinarisk smakresa genom Sverige och speglar den miljö vi färdas genom.  Till lunch och middag är den vackra matsalen elegant uppdukad med linnedukar och färska blommor. Vinlistan är omsorgsfullt komponerad för att fungera väl tillsammans med de olika menyerna.

HELPENSION MED TRE-RÄTTERS MIDDAG

Efter ombordstigning serverar vi välkomstkaffe. I resans pris ingår helpension med frukost, lunch och middag. När gonggongen ljuder är det dags att sätta sig till bords för två-rätters lunch och tre-rätters middag. Framåt eftermiddagen serveras det kaffe – gärna på däck om vädret tillåter. När kvällen kommer kan du beställa något från baren och koppla av i salongen eller uppe på bryggdäck. Varje morgon dukar vi upp en härlig frukostbuffé i matsalen. En av kvällarna är det extra festligt – då har vi kaptensmiddag ombord och om du har tur kanske du får självaste kaptenen till bordet.

Tur Lilla kanalresan
Reslängd 2 dagar
Pris från 4 789:-
Tur Göta kanals pärlor
Reslängd 3 dagar
Pris från 8 878:-
Tur Klassiska kanalresan
Reslängd 4 dagar
Pris från 14 615:-
Tur Stora Sverigeresan
Reslängd 6 dagar
Pris från 21 602:-

Information om turerna

LILLA KANALRESAN

Lilla kanalresan är vår kortaste kryssning på Göta kanal. Under två dagar får du vara med om en oförglömlig upplevelse ombord på M/S Wilhelm Tham genom kanalens vackra Östgötadel. Vi färdas från Motala vid Vätterns strand till idylliska Söderköping, eller vice versa. Ombord ingår helpension med frukost, lunch och middag. Den här resan är perfekt för dig som vill uppleva en rofylld minisemester i Sverige. Vi färdas sakta genom vackra landskap och ombord möter du människor från olika delar av världen. Vi besöker också Runstorps säteri. Under Lilla kanalresan färdas vi genom flera unika slussar. Några av dem är Borensbergs handmanövrerade sluss och Borenshults slusstrappa med fem slussar. Du får tillbringa natten ombord vid välkända Bergs slussystem, som består av hela 15 slussar inklusive kanalens längsta slusstrappa, Carl Johan, vid sjön Roxen.

GÖTA KANALS PÄRLOR

Kryssningen Göta kanals pärlor låter dig under tre oförglömliga dagar njuta av de allra vackraste delarna av Göta kanal. M/S Wilhelm Tham tar dig från sjöstaden Mariestad vid Vänern till Norsholm i Östergötland eller vice versa. Den här resan är perfekt för dig som vill få det bästa av kanalen i ett lugnt tempo, då vår båt ligger stilla nattetid. Under resan går vår båt igenom inte mindre än 44 slussar. Du får uppleva Göta kanals två längsta slusstrappor – Carl Johans slusstrappa vid Berg med sju sammankopplade slussar och Borenshults slusstrappa med fem slussar. För den som vill väntar bland annat en guidad tur vid Forsvik Bruk – en av Sveriges intressantaste bruksmiljöer. Resan bjuder även på ett besök på Motala Motormuseum, Sveriges mest besökta bil- och upplevelsemuseum.

KLASSISKA KANALRESAN

Det här är vår klassiska kryssning där du under fyra dagar får uppleva en resa på vattenvägen genom Sverige med M/S Juno, världens äldsta registrerade passagerarfartyg med hytter. Båtresan går via Göta kanal från Göteborg till Stockholm eller i omvänd riktning. Denna resa är en njutningsfull upplevelse där vägen är viktigare än målet. Den klassiska resrutten mellan Göteborg och Stockholm har upprätthållits sedan rederiet grundades 1869. Emellanåt gör vi strandhugg, då tillfälle ges att besöka historiska platser längs vattenvägen. Du väljer givetvis alltid själv om du föredrar en guidad tur på land eller att i lugn och ro avnjuta en drink på bryggdäck. Under kryssningen passerar vi två akvedukter och 66 slussar inklusive bland annat Trollhättans slusstrappa, Bergs slussar och kanalens äldsta sluss i Forsvik. Resan bjuder även på guidade tur på Karlsborgs fästning och i Birka Vikingastaden på Björkö i Mälaren.

STORA SVERIGERESAN

Stora Sverigeresan är vår sex dagar långa premiumkryssning på Göta kanal. Du färdas med M/S Diana eller M/S Wilhelm Tham mellan Göteborg och Stockholm eller omvänt. Under kanalkryssningen gör vi nio längre stopp för guidade utflykter och sightseeing. En kryssning på Göta kanal är en oslagbar naturupplevelse oavsett när på säsongen du väljer att åka. Böljande fält och skira björkdungar omger vattenvägen där vår kanalbåt värdigt glider fram genom ett skiftande landskap. Stora Sverigeresan är mycket omtyckt av gäster från hela världen som vill upptäcka Sveriges vackra natur. Känn avkopplingen av att ta sig fram på samma sätt som man gjorde vid 1800-talets slut. Under Stora Sverigeresan ligger båten stilla varje natt, vilket ger dig mer tid till att njuta av färdvägen i dagsljus. Under strandhugg ges möjlighet att följa med på guidade turer till sevärdheter som bland annat Läckö slott, Vadstena slott och Birka Vikingastaden. Under Stora Sverigeresan passerar vi många mäktiga slussystem med inte mindre än totalt 66 unika slussar. I Forsvik får du uppleva Göta kanals äldsta sluss och i Borensberg är slussen helt handmanövrerad. Vi tar oss igenom berömda Bergs slussystem med sina 15 slussar,  inklusive Carl Johans slusstrappa vid sjön Roxen som med sju sammanhängande slussar är kanalens längsta slusstrappa.

I från-priset ingår, per person:

15% rabatt för Landresors resenärer: Uppge "Land 2023" vid bokning

Övernattning ombord, del i dubbelhytt kategori C (huvuddäck)

Helpension: frukost, tvårätterslunch, trerättersmiddag

Stopp för utflykter / sightseeing

Aktiviteter enligt program (följ länk ovan)

Om hytterna

Hytterna ombord på våra tre kanalbåtar är smakfullt inredda med detaljer i mässing och vackra textilier. Alla är belägna ovanför vattenlinjen och utsides med en hyttventil eller ett fönster. Storleksmässigt är hytterna jämförbara med en mindre sovkupé på tåget och de har en kommod med handfat (varmt och kallt vatten). I anslutning till hytterna finns det gemensamma toaletter och dusch (M/S Diana har ingen dusch på shelterdäck). Takhöjden ombord är lägre än standardhöjd.

Kategori A: Bryggdäck är båtens översta däck, d v s en trappa upp i båten. Härifrån är utsikten bättre än från de andra två däcken och detta däck fungerar även som soldäck. Här finns dessutom båtens bar. Gäster som bokar kategori A välkomnas med champagne, frukt och morgonrock i hytten.
Kategori B: Shelterdäck är mellandäcket på båten och samma däck som man går ombord på. Här finns även matsalen och den trivsamma loungen.
Kategori C: Huvuddäck är beläget en trappa ner i båten.

Bokningsinformation

För bokning med Lands exklusiva 15%-rabatt, behöver du ringa eller mejla in din bokning. Du kan dock finna mer information om tillval och läsa mer detaljerat om turerna och programmet, på rederiets sajt här.

Du uppger ”Land 2023” för att ta del av erbjudandet.

Boka via mejl: bookings@gotacanal.se

Boka via telefon: 031-80 63 15

 

Bilder