Normandie/Frankrike

Normandie – ett historiskt resmål med många höjdpunkter

16 - 20 MAJ 2022
Landresor / Normandie – ett historiskt resmål med många höjdpunkter

Normandie/Frankrike

Normandie – ett historiskt resmål med många höjdpunkter

16 - 20 MAJ 2022

Denna resa är inte längre tillgänglig, men visa ditt intresse för resmålet på ”Intresseanmälan”-knappen nedan!

Vi utforskar Normandie och en del av Nordfrankrike tillsammans med vår omtyckta svensktalande lokala guide. Här möts man av det mjuka landskapet med gröna böljande kullar, de typiska normandiska korna, gamla korsvirkesstäder och badorter med ljuvliga sandstränder. Men framförallt är det de många historiska platserna som berör på ett alldeles speciellt sätt!

Följ med oss till Normandie, en resa där det mesta ingår i priset med max 35 deltagare. Du har också den extra tryggheten med en färdledare som även är sjuksköterska.

Avgång 16 Maj 2022
Från Arlanda / Kastrup
Reslängd 5 dagar
Pris från 15 360 SEK

Program

Dag 1 - Måndag

Giverny, Caen

Samling på respektive flygplatser 2 timmar innan flygavgång.  Vi landar i Paris tidig eftermiddag och tar oss västerut. I Giverny, ungefär halvvägs till Caen, gör vi ett stopp för att besöka den kända impressionisten Claude Monets hem och trädgårdar. Hans rosa 1800-talshus är renoverat och vattenträdgården är ett verkligt paradis med sin berömda Japanska bro och näckrosdamm. En god middag avslutar besöket och vi fortsätter mot Caen och vårt hotell, Mercure Caen Centre Port de Plaisance. Vi bor centralt vid småbåtshamnen med närhet till trevlig shopping, caféer och restauranger. Det är en historisk stad vi bor i och det finns många intressanta saker att utforska i vår närmaste omgivning!

Dag 2 - Tisdag

Caen, Calvadosdistriktet, Honfleur

För att lära känna våra omgivningar erbjuder vår guide på förmiddagen en kort”orienteringsrunda” och ett besök vid slottet som ligger mitt i Caens centrum. Vill man hellre strosa runt på egen hand så finns det flera fina museer eller kanske lockar det mer med ett café som erbjuder provinsens ostar, Camembert, Pont l’Eveque, Livarot….Tidig eftermiddag samlas vi för en spännande rundtur i regionen. Vi börjar med Calvadosdistriktet, där vi får lära oss om, och så klart smaka på, det nordfranska äppelbrännvinet. Vi lär oss bland annat att tiden är den viktigaste ingrediensen för en perfekt Calvados, som helst ska lagras i två år.
Vi fortsätter sedan längs kusten och passerar de populära badorterna Deauville och Trouville med sina lyxhotell, casinos och fantastiska sandstränder. I pittoreska Honfleur gör vi ett stopp för egen tid samt gemensam middag med härliga skaldjur på menyn. Honfleur med sina smala gränder kantade av korsvirkeshus, små torg och fina lilla hamn, är en av de mest sevärda städerna utmed Normandies kust. Många konstnärers favorit!

Dag 3 - Onsdag

Arromanches, Omaha Beach

Idag väntar en historisk rundtur som berör på många sätt, för många en av resans absoluta höjdpunkter. För att få en överblick över andra världskriget, från dess första dagar fram till krigsslutet börjar vi med ett besök på sevärda Le Mémorial i Caen. Utanför museet står den svenske konstnären Reutersvärds berömda staty av en pistol med knut på pipan. Vi fortsätter till Arromanches, i dag en charmig liten kustort, men under andra världskriget en av platserna för den största landstigningsoperationen som gjorts i historien. Vi äter en gemensam lunch och därefter åker vi vidare västerut till Omaha Beach och den amerikanska krigskyrkogården. En minnesträdgård där varje stupad allierad soldat representeras av ett stort vitt kors eller en davidsstjärna. Det är en stark upplevelse att se de 9000 korsen, perfekt uppradade, på denna vackra plats med utsikt över Omaha Beach och havet. Vi återvänder till Caen och under kvällen serveras en middagsbuffé på hotellet.

Dag 4 - Torsdag

Le Mont-Saint-Michel, Bayeux

I dag står världsarvsklassade Le Mont-Saint-Michel på tur, mitt i gränslandet mellan Normandie och Bretagne. Denna magiska och mytomspunna klippö är en vacker och fascinerande syn med det ståtliga medeltida klostret som tronar på toppen av klippan. Ön är en egen kommun och en av de minsta i Frankrike med sina 44 invånare, men med desto fler besökare. Här har vi gott om tid för att kunna besöka klostret, utforska gränderna och äta lunch innan vi samlas för att återvända mot Caen. Innan vi är på hotellet igen stannar vi till i Bayeux och imponeras av Bayeuxtapeten, en otrolig väggbonad från medeltiden som är 70 meter lång (!), en halv meter bred och broderad på linne med ullgarn i åtta färger. Vi avslutar vår resa i Normandie med en middag som avspeglar att vi är i en del av Frankrike där mat och dryck står i centrum.

Dag 5 - Fredag

Hemresa

Det är dags att ta farväl av Normandie, och efter frukost åker vi direkt till Paris varifrån vi flyger till Kastrup där vi landar vid 13-tiden. Byte av plan för resenärer till Arlanda (landar vid 16-tiden) samt Landvetter (landar vid 15-tiden).

 

Inspiration från Land.se

Därför är Normandie värt ett besök

Läs artikel
Ingår i resan

Flygresa tur och retur Arlanda/Landvetter/Kastrup - Paris inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)

Flygskatter och avgifter

Resor med buss enligt program i Frankrike

Fyra övernattningar i dubbelrum

Utflykter med svensktalande lokalguide enligt programmet

Entréer; Giverny, Le Mémorial och Bayeuxtapeten

Besök hos en Calvadosproducent inklusive provsmakning

Besök på Le Mont-Saint-Michel samt entré till klostret med guidning

Whispers (hörsnäckor) vid utflykter med lokalguide dag 2-4

Fyra frukostar

En 2-rätters lunch i Arromanches

Fyra middagar; en 3-rätters i Giverny, en 3-rätters i Honfleur, en middagsbuffé på hotellet samt en 3-rätters på gourmetrestaurang i Caen

Måltidsdryck; ett glas (2-rätters) och två glas (3-rätters) husets vin/öl/läsk, bordsvatten och kaffe (oftast espresso)

Dricks till lokalguide och chaufför

Färdledare från Specialresor som även är sjuksköterska

Resegaranti via den statliga resegarantin

Flyg och hotell

Flyg

Vi flyger med med Scandinavian Airlines.

Hotell

Vi bor på Mercure Caen Centre Port de Plaisance Hotel, som ligger centralt vid småbåtshamnen.

 

 

Mer information och tillval

Max antal deltagare: 35.

Anmälan senast 2022-3-25.

För att följa med på resan krävs att du är fullvaccinerad och kan uppvisa EU:s covidbevis vid avresa.

På den här resan finns personal som har sjuksköterskeutbildning. I första hand är färdledarens fokus att leda hela gruppen i sin roll som färdledare, men om en plötslig och oväntad situation uppkommer har vår sjuksköterskeutbildade färdledare kompetens att luta sig mot i bedömningen och hanteringen av situationen. Läs mer om vår resebemanning genom att trycka här.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Kontakt

Vid övriga frågor, kontakta researrangören Specialresor på info@special-resor.se.
Uppge gärna att du är Landläsare.

Resan kan bokas via Landresor även om du inte prenumererar på tidningen Land.

Tillval

Enkelrumstillägg (preliminärt): 3 390:-.

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se inför resan för mer information.

Bilder